Lihtne nipp, kuidas sõbrannadega söömine kontrolli alla saada

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Saate sõpradega kokku ja kaasa haaratakse vein, sushi, hiinakas või hoopis pastad – tuleb tuttav ette? Mingi hetk vaatad peeglisse ja mõtled: nüüd aitab! Aga raske on sundida end pidama mingit dieeti. Õnneks on lihtne nipp, kuidas koos sõbrannadega elu tervislikumaks teha.

Vastus on lihtne – pange kirja oma söögid. Koostage Facebooki grupp, kuhu iga liige kirjutab kõik oma päeva söögid üles (lisaks on see hea põhjus kaunite toidupiltide tegemiseks). Kui vaatad päeva lõpuks otsa sellele nimekirjale, mis kõik päeva jooksul sisse söödud, tekib arusaam toitumisest. Pange kirja iga amps ja snäkk! Pikka nimekirja kirjutades on järgmisel päeval enesedistsipliin hoopis parem.

Lisaks on taolised kommuunid head motivatsioonipiltide jagamiseks. Sõbrannade koos tegemine annab lisasurve, et annad aru ka teistele. Üksteist on lihtsam mõjutada ja ohjes hoida. Lisaks on leitud, et sõbrannad valivad sööki alateadlikult üksteise järgi. Seega, ei mingeid vabandusi enam! Selles ettevõtmises kaotajaid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles