Kuidas armastada oma keha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Taylor «Kodune seksijumalanna» (Ajakirjade Kirjastus, 2011)
Kate Taylor «Kodune seksijumalanna» (Ajakirjade Kirjastus, 2011) Foto: Ajakirjade Kirjastus

Kehaga rahulolu on enesega rahuloluks väga tähtis, aga kuidas seda saavutada? Keha hellitamine sensuaalsete kreemide ja palsamitega võib olla inspireeriv mõte, aga kui kehaga kohe üldse rahul ei ole, siis ei pruugi see mõte nii vahva tunduda.

Kate Taylor annab paarisuhteid ergutavas raamatus «Kodune seksijumalanna» nõu oma kehaga tõtt vaadata. Ta soovitab võtta mõned privaatsed minutid ja vaadata keha hoopis sellise pilguga, kuidas partner võiks sind vaadata ja ihaldada.

Kurvikas keha, mille kallal arvad, et tuleks kõvasti vaeva näha sportimise ja dieedi abil - mis muidugi ka ei tee paha! -, on mehe jaoks naiselik ja erutav. «Sa oled tema vastand igal võimalikul moel,» pöörab Taylor tähelepanu. Ja see mehi erutabki.

«Kui igapäevaselt ringi kõnnid, keela endale kõik negatiivsed mõtted iseenda ja oma keha kohta. Pea meeles, milline sa nüüd välja näed. Täpselt nii peaksid sa endast iga päev mõtlema: kui soojast, siledast kehast koos kõigi selle saladuste ja ahvatlustega,» õpetab Taylor.

Ainuüksi mõtlemise muutmise tulemusena on võimalik end hakata seksimana tundma ning ka kõnnak ja liigutused pole enam nii kramplikud, vaid voolavamad ja aeglasemad ehk naiselikud. Enesekindel kehahoiak toob omakorda aga naisest parima esile.

Tavaliselt on välimusega seotud enesehinnanguhädadega kimpus naised, kuid nõustajate sõnul kannatavad selle all üha enam ka mehed, tuues kaasa isegi söömishäireid. Tunne, et sa pole piisavalt hea oma partnerile, võib lõpptulemusena kahjustada kogu suhet, seepärast tuleb probleemiga tegeleda. Miks sa ei ole rahul oma kehaga?

Taylor ütleb raamatus otse ja ausalt, et võib-olla ongi keha käest ära lastud, ent tõeline probleem algab sellest, kui ise end ka selle tulemusena haletsema hakata ja maha teha. Väga väsitav võib olla tõsta tuju kellelgi, kes on põhjusega õnnetu. Tähelepanu saamise asemel tuleks sel juhul hoopis tegutsema hakata. Kate Taylor lubab, et probleemiga tegelema hakates läheb enesetunne märgatavalt paremaks.

Kui aga välimus pole muutunud, aga arusaam sellest, siis tuleks mõelda oma suhtele. Ehk on lugu selles, et partner teeb sind tõepoolest maha või on komplimentidega kitsi? Või kontrollib ta sinu käike ja suutäisi? Kui asi selles, siis ei ole probleemiks mitte keha või sellega rahulolu, vaid suhe. Võimalusel soovitab Taylor sellise suhte kohe lõpetada, kuna see võib hävitada kogu enesekindluse.

Pikemaajalise rahulolu saavutamiseks soovitatakse raamatus hoiduda negatiivsetest mõttemustritest, kui on juba asutud probleemi kallale. Lisaks võivad head teha huvialad, mis keskenduvad hoopis teistele, näiteks vabatahtlikud ettevõtmised. Vabatahtlikel on üldjuhul vähem depressiooni ja ärevust kui ülejäänud elanikkonnal.

Artikli kirjutamisel kasutati Kate Taylori raamatut «Kodune seksijumalanna» (Ajakirjade Kirjastus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles