Iluekspert soovitab: kolm õhtust ilurituaali, mis aitavad saavutada särava naha

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Iga naine soovib võimalikult nooruslik välja näha, kuid kena ja tervisliku jume säilitamiseks tuleb näonaha eest õigesti hoolt kanda. Näonahk taastab naharakke une ajal, seega vajab nägu just õhtuti erilist hoolitsust.

Andrzej Sawicki
Andrzej Sawicki Foto: Amway

Amway Artistry toodete iluekspert Andrzej Sawicki on soovitanud kolme lihtsat ja kiiret ilurituaali, mida iga naine võiks enne magamaminekut järgida.

Näonaha puhastamine õhtul

Sõltumata sellest, kas te kasutate meiki või mitte, on üks tähtsamatest iluprotseduuridest näo õigesti puhastamine, et eemaldada meik või nahale kogunenud mustus. Teie nahk hindab seda kindlasti, kuna naha taastumine toimub magamise ajal – eemaldamata meik või muu mustus poorides ei põhjusta vaid ebamugavustunnet, vaid ärritab nahka ja võib põhjustada põletikku.

«Õhtune näonaha puhastamine peaks olema kohustuslik ja naistel tuleks endale valida tõhus meigieemaldaja, mis puhastaks mustuse kiirelt, ilma nahka liigselt hõõrumata,» selgitab ilutreener Sawicki.

Nutikas naha niisutamine

Sõltumata naha tüübist tuleb seda korrapäraselt niisutada, et nahk oleks terve ja keskkonnamõjudele vastupidav. Tavaline müüt on see, et näo niisutamiseks piisab üksnes veest. «Pesemine teeb naha pigem kuivemaks kui niisutab seda. Vesi aitab nahka niisutada ainult siis, kui seda tehakse õigesti ja koos sobivate näohooldustoodetega,» õpetab Sawicki. Naha niisutamiseks tuleb pidevalt nägu kreemitada ja aeg-ajalt teha niisutavaid maske, mis tagaks sügava ja pikaajalise näonaha niisutuse.

Magage selili

Varajaste kortsude vältimiseks peaks magama selili, sest kõhuli või külje peal magades on nägu surutud vastu patja. Selline pikaajaline surve põhjustab kortsude tekkimist, eriti suu- ja ninapiirkonnas. Lisaks väldite selili magades tumedate silmaaluste tekkimist, sest sellise peaasendiga kaovad vedelikud silmade ümbrusest kiiremini.

Kui kipute ärkama tursunud silmadega, siis proovige õhtul mitte midagi juua. Osadel naistel takistab see tumedate silmaaluste teket. Lisaks soovitatakse valida näosõbralikust materjalist (näiteks siidist) padjapüürid ja pesta neid regulaarselt, kuna kõik padja küljes olev mõjutab näonahka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles