Märgid, et kannatad veepuuduse käes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Vesi on oluline meie organismi tööks. Kahjuks unustame kiires elutempos piisavalt vett tarbida, mille tulemusena kannatame peavalude, krampide või millegi hullema küüsis. Need on märgid, mis näitavad, et peaksid tihedamini veeklaasi järele haaram.
 

Sinu kuiv nahk ei parane isegi kreemitades. On normaalne, et nahk muutub, kuid kui kannatad juba pikemat aega kuiva naha küüsis ning ka katsed seda kreemitada, ei aita, on probleem.

Sinu suu kuivab pidevalt. Kuivad huuled ja kleepuv suu on esimene märk sellest, et sa pole oma kehale pakkunud piisavalt vett.

Sul on lõhkuv peavalu. Tihti unustame päeva jooksul piisavalt vett juua ning sellest võib märku anda tugev peavalu. Kui tunned ängistavat peavalu, haara esimese asjana veeklaasi järele.

Sa oled pidevalt väsinud. Kui saad piisavalt öösel magada, kuid siiski on raskusi päevade möödasaatmisega, on see järjekordne näide veepuudusest. Hoia keha veevarusid, need aitavad su organismi töös hoida.

Sind kimbutab kõhukinnisus. Kõhukinnisus näitab, et seedimisel kaotsi minev veehulk on suurem kui tarbitud.

Sul on krambid. Veepuudus kehas võib tekitada ka lihaskrampe. Kui jood liiga vähe vett, kasutab keha seda eluks vajalike organite varustamiseks, jättes lihased janusse.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles