Kõhule pai: südasuvine keefirismuuti

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keefirismuuti
Keefirismuuti Foto: Silja Luide

Lopsakatest viljadest pungil südasuvine marjahooaeg jõuab peatselt haripunkti, mistõttu on hea aeg lülitada end tervisesõbralike vahepalade ning magustoitude lainele. Värsketele marjadele koduaiast või turult on ideaalseks seltsiliseks maitsestamata ehk monopiimatooted, mis on tervislikud, täitvad ja suviselt värskendavad.

Eeskuju saab võtta blogi «Silja, Food & Paris» autori Silja Luide loodud mõnusatest retseptidest, milles aukohal keefir, kohupiim ja skyr.

Kodumaiseid piimasaadusi innustab nautima ka Toiduliit alanud piimakampaaniaga. «Hapendatud piimatooted nagu keefir ja skyr on tõelised kõhusõbrad. Skandinaavia päritolu skyr on väga kõrge valgusisalduse ja madala rasvasisaldusega ning kogub igati õigustatult eestimaalaste seas üha rohkem populaarsust. Tegu on tõeliselt mõnusa proteiinidesserdiga, mis võiks kuuluda iga tervisesõbra toiduarsenali. Samamoodi keefir – sisaldab kaltsiumi, lihtsasti seeditavaid valke ja mõistagi tänuväärseid piimhappebaktereid, mis turgutavad organismi ja hoiavad kõhu korras,» sõnas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Hooajaline ja tervislik marjasmuuti

  • 4 dl keefiri
  • 1 suur hästi küps banaan
  • 400 gr külmutatud või värskeid maasikaid
  • 2 sl (rukki)kama (väikese kuhjaga)
  • 1 sl kanepiseemneid
  • 1-3 sl mett

Aseta kõik koostisosad blenderisse ja blenderda ühtlaseks. Naudi kohe!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles