Erootiliste unenägude seletused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Unenägude seletaja Lauri Loewenbergi sõnul nähakse sageli seksist und psüühilise liidu pärast, mida vajatakse, mitte füüsilise liidu pärast, mida tahetakse. Emandlo.com avaldas Loewenbergi raamatust pärinevad tõlgendused viie erootilise unenäo kohta.
 

Salapärane armuke

See on erootilistest unenägudest kõige levinum. Paljud mõtlevad, kas see uni võiks olla pilguheit hingesugulasele, kes meid kusagil ootab. Kuid, oh ei. Siiski on sel tundmatul, ilma näota mehel või naisel, kes meie unedesse sageli hiilib, oma tähtsus.

Unenägudel on võime näidata meie iseloomu erinevaid tahke inimvormis, et õpiksime end paremini tundma. Salapärane armuke sinu unes on nende omaduste kehastus, mida kipud antud sooga seostama.

Näeme terve elu vaeva, et saavutada enda iseloomus ja käitumises õige (sooline) vahekord. Mees tahab olla hooliv ja mõistev, kuid mitte tossike. Naine tahab end maksma panna, kuid ei soovi endale «nõia» kuulsust. Mõistatuslik armuke juhib meid täiusliku tasakaalu suunas tugeva ja õrna, julge ja hooliva vahel.

Truudusetus

Sellised unenäod võivad vihale ajada, muretsema panna ja hommikul esimese asjana kõrvakiiluks põhjust anda. Loewenbergi küsitlusest üle 5000 vastajaga selgus, et kõigist kõige levinum oli unenägu petmisest.

Nii häirivad, kuid sellised uned ka poleks, viitavad need partneri truudusetusele vaid harvadel juhtudel. Küll võib neist välja lugeda, et pigem miski kui keegi teine nõuab sinu kallima aega ja tähelepanu, mida enda arvates väärid sina.

Kui näed unes, et oled ise rajalt eksinud, siis peaksid endalt küsima, mis tõmbab sinu tähelepanu enda kaaslaselt kõrvale. Süümepiinad, mida tunned unes, annavad selgelt mõista, et oled sisimas enda partneri rahulolematusest teadlik.

Kui oled välja selgitanud, millega kaasa sind «petab» või millele kõrvalisele pühendad ise liiga palju aega, on aeg kompromisside tegemiseks. Paku välja, et loobud sellest või tegeled vähem asjaga, mida partner ei poolda, kui tema lubab vähendada tegevust, mille pärast tunned end kõrvalejäetult.

Endine armsam

Vanad kallimad on siivututes unenägudes väga populaarsed tegelased. Isegi, kui sellest on möödas aastaid, mil inimesega koos olid, ilmutab ta end jätkuvalt sinu unenägudes, tuues pinnale vanad tunded, mis panevad mõtlema, kas võid endiselt temasse armunud olla.

Enamasti on eks, kellest kõige sagedamini und näeme, meie esimene armastus, kuigi sõlmitud võib olla juba uus abieluliit. Ära muretse, sa ei taha tagasi mitte enda eksi, vaid seda, mida ta tähistas: põnevust ja kirge!

Selliseid unenägusid nähakse sageli, kui ollakse mõnda aega ilma seksita või kui abielu/püsisuhe muutub rutiinseks, nagu suhetega teinekord juhtub. Uni kasutab vana kallimat, et meenutada seda kirge, mis sinus endiselt lõõmab. Need uned tulevad tegelikult kasuks ja annavad märku, et kirg ei taha saada osaks minevikust.

Kolleeg

Selline unenägu võib töökohal viibimise väga ebamugavaks muuta. Kui kaastöötajat nähes sinu süda lööki vahele ei jäta ja mõte seksile ei rända, siis pole ka erootiliste unenägude pärast – temaga peaosas – põhjust muretseda.

Võimalik, et selline uni püüab sul aidata end tööl parandada. Unelev meel tahab ehk märku anda, et töö nimel tuleks end kolleegiga suheldes kokku võtta ning tõhusama koostöö ja –eksisteerimise nimel pead kokku panna.

Kui sul aga peaaegu et puudub kokkupuude kindla töökaaslasega, kellega unenägudes kohtute, siis küsi endalt, mis selles inimeses silma paistab. Kas ta on arvutiga töötamises tugev või näib ülemus teda eelistavat? Ehk on ta väga vaba suhtleja ning tundub piirangutevaba. Ilmselt on sel inimesel mingi joon, mis võiks unise mõtte arvates olla sama hästi kui sinu oma.

Ülemus

Tööandjast erootiliste unenägude nägemine ei tee järgmisel päeval tööle ilmumist just lihtsaks. Kuid seksikad unenäod ei käi tingimata unes nähtud inimese kohta – pigem on need seotud sellega, mida ta esindab. Ülemuse puhul võib see tähendada võimu, autoriteetsust, juhtimisoskust, otsustamisvõimet jne, mida peaksid enda ellu üle kandma.

Kas peaksid kodus ülemuse rolli astuma, et sõnakuulmatute lastega paremini hakkama saada? Kas seisad raske valiku ees? Kas peaksid vabanema teatud elemendist, inimesest või käitumisest enda elus? Või oleks sul vaja enda ülemusega sarnaneda, et kliendi või projektiga toime tulla. Igal juhul viitab unenägu ülemusest, et aeg on juhtimine enda kätte võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles