Viis moodust, kuidas vähendada aknearme

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Aknearme võib leida pea igaühe näost. Vahel võib ka tibatillikesest vistrikust tume plekk või ebatasasus maha jääda. Õnneks saab neid õige hooldusega vähendada.

Aaloe

Aaloe aitab peale päikesepõletuse leevendamise ka teiste põletikuliste protsesside vastu, kirjutab Pure Wow. Kuna see sisaldab antibakteriaalsete omadustega saponiini, on seda taimse ravimine kasutatud juba üle 2000 aasta. Hangi omale sobiv aaloed sisaldav ravikreem, mida kasutada kaks korda päevas probleemsetel kohtadel.

C-vitamiin

C-vitamiin on näonahale sära andmiseks üks kõige tõhusamaid koostisosi. Osta omale C-vitamiini sisaldav näoseerum või tee omale ise lahus, segades mõni tilk sidrunimahla puhta veega. Kandes seda armidele muutuvad need aja jooksul vähemmärgatavaks. Ole vaid ettevaatlik lahtiste haavade suhtes!

Microneedling

Kollageen on valk, mis aitab haavadel paraneda. Näohooldusprotseduur microneedling soodustab kollageeni tootmist, tekitades nõelakestega naha pinnale tuhandeid augukesi. Tänu sellele kiireneb ka armide paranemine.

Päikesekaitsekreem

Kanna igapäevaselt oma näol päikesekaitset, sest päikesevalguse mõjul lähevad akneplekid ainult hullemaks.

Nahaarst

Enamik  aknearme peaks umbes kahe kuuga ära kaduma, kuid mõni neist on kangekaelsem ja neist lahti saamiseks on vaja dermatoloogi külastamist. Suurte armide puhul võib abi olla täitesüstidest või laserhooldusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles