Muhu, Itaalia ja Skandinaavia ühes köögis koos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talu perenaine Sikke Sumari ja tema truu saatja Flynn peenramaa serval.
Talu perenaine Sikke Sumari ja tema truu saatja Flynn peenramaa serval. Foto: Sander Ilvest

Muhu saare ühes servas, Simisti külas peab Soome tele- ja kokandustäht Sikke Sumari juba kaheteistkümnendat suve Nami Namaste kokandustalu. Arter käis uurimas, kuidas ta küpsetab üle Soome kuulsaid krõbeda koorikuga hommikukukleid ning sulatab ühte Muhu maitset ja Itaalia köögi võnget.

«Millal see värske kartul ometi tuleb?! Käin neid iga päev vaatamas ja muudkui ootan,» kurvastab soomlanna Sikke Sumari tänavuse jaheda suve üle ja osutab oma Nami Namaste kokandustalu õuel aiamaa suunas. Lisaks kartulile kasvavad seal kõik muud majapidamises tarvilikud köögiviljad, salatid, maitsetaimed, marjad ja lilled. Rabarber, suvikõrvits, tomat, kurk, porgand, peet, lehtpeet, paksoi, lehtkapsas, sõstrad – kui nimetada vaid mõned. «Ja mahedalt, ei mingeid mürke,» rõhutab Sikke.

Ükski talv ei möödu Sikkel enam Muhumaalt varutud ja soolaga läbi uhmerdatud leeskputketa, mis täidab edukalt puljongikuubiku ülesande suppides ja hautistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles