Viis märki, et olete partneriga lahku kasvamas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Pärast seda, kui olete partneriga pärast pikaajalist suhet lahku läinud, veedad tõenäoliselt mõnda aega sellele mõeldes, et millal te üldse hakkasite lahku kasvama. 

Olenemata kas see juhtub pärast kahte aastat või kahte kuud suhtes olemist, tundub see veidike nagu unistuse purunemine. Võib tunduda, et inimene kellega olid nii lähedane, on muutunud kellekski teiseks – või oled sina see, kes on muutunud.

Alati ei tähenda see tunne veel suhte lõppu. Kui te olete mõlemad pühendunud, siis on võimalik need kahetised tunded seljatada, kirjutab elitedaily.com.

Caitlyn Luce Christensen toob teieni mõned märgid, mis aitavad mõista, kas te olete partneriga lahku kasvamas.

Üks teist küsib pidevalt rohkem oma aega

Kui sina ja partner olete lahku kasvamas, siis vähemalt üks teist tahab aina rohkem distantsi hoida. See võib väljenduda selles, et veedad üha rohkem aega üksi magades, sest kaaslane on kusagil mujal ning veedab aega teiste inimestega.

Kui üks inimene vajab rohkem ruumi kui teine, siis partner kes tunneb, et teda on lükatud tagaplaanile teeb tavaliselt ühte kahest: organiseerib tegevusi, mis tooks neid üksteisele lähemale või annabki partnerile rohkem ruumi, hoolimata sellest, et see muudab teda õnnetuks.

Sellises olukorras aitab suhet päästa vaid see, kui mõlemad osapooled on valmis suhte nimel tööd tegema, et taastada omavaheline side  – see tähendab, et tuleb jälle koos aega veeta.

Kui te olete nii palju aega üksteisest lahus juba veetnud, et  ei mäleta üksteise nägusidki enam, siis oleks aeg teha suhtesse paus või minna lõplikult lahku.

Kaaslane muutub üha tüütumaks

Suhte varajases staadiumis võib seks olla põhjuseks, miks tunduvad tavapäraselt häirivad asjad pigem naljakad apsakad ja sa võid nendest kerge vaevaga üle saada.

Kui partnerite vahele on tekkinud emotsionaalne distants, siis tähendab see tavaliselt ka vähem seksi. Ja kui te lõpetate seksimise, siis see hea, erutav ja intiimne tunne, mis aitas siluda teravaid nurki, kaob ära.

See tähendab seda, et asjad mida partner on alati teinud, tunduvad järsku talumatud. Näiteks tema mälumine kõlab järsku kohutavalt häirivana. Jumal küll, mõtled sa. Kuidas saab üks inimene jogurtit nii häirivalt valjult süüa?

Samuti võib tunduda, et ta elab liialt sinu arvel. «Ükskord, suhteliselt suhte lõpus, sain oma peigmehe peale väga vihaseks, kui ta soovis minu külmkapist süüa võtta,» räägib Christensen. «Sa ei pane mitte kunagi midagi asemele,» karjusin ta peale.

Ma arvan, et hiljem samal õhtul läksimegi lahku. Intiimsus, mis pani meid üksteisest hoolima, oli suhtest kadunud ja ei tulnud enam tagasi.

Te peidate ennast telefonide taha

Kui ma oma eksiga lahku hakkasin kasvama, siis me ei suhelnud enam palju näost-näkku. Telefoni taha oli hea peituda, et ei peaks partnerile silma vaatama, samuti aitas see lagunevalt suhtelt mõtteid eemale juhtida.

Kui asjad muutusid eriti halvaks, siis me suhtlesimegi omavahel ainult telefonis. Me võiksime nädalaid üksteist mitte näha, pikim jutuajamine oli ka läbi sõnumi.

Samas telefonis olemine tänapäeval ei pruugi alati tähendada seda, et sa ei hooli. Ma võin oma sõbraga istuda terve õhtu samas toas, rääkimise asemel olla instagramis ja vaadata naljakaid pilte.

On erinev, kas sa oled lihtsalt telefonis olemisega hõivatud või sa üritad kellegagi suhtlemist vältida. Sellest saab aru, näiteks ei ole teil ka siis millestki rääkida, kui te parasjagu facebookis ei ole.  

Sa käisid reisil, ega igatsenud kaaslast

Kui sa arvad, et sinu ja partneri vaheline distants on jõudnud sellisesse punkti, kus teie vaheline emotsionaalne side kannatab, siis peaksid minema järgmisele reisile ilma temata.

Juhul, kui te olete partneriga endiselt lähedased, siis sa tahad reisil olles talle tõenäoliselt helistada või sõnumi saata. Isegi paarid, kes iga päev ei räägi, näevad midagi sellist, mis meenutab neile üksteist.

Kui sa oma partnerit ei igatse, isegi mitte natukene, siis on see halb märk. Talle helistades tunned, et teil pole midagi rääkida ja teda ei huvitagi sinu reis – see on ilmselgelt punane lipp.

Reisile minek on hea nipp nägemaks, kas sa oled ehk ilma partnerita lausa õnnelikum.

Sa mõtled vähem tulevikule ja rohkem minevikule

Alguses tunduvad suhted tihti väga ideaalsed. Esimene kohting, esimene suudlus, esimene kord kui näppad teise riideid – mõnus aura kõige ümber, mida teete.

Kui kõik edeneb ilusti, siis ei vaata sa suure tõenäosusega niivõrd mineviku kui tuleviku suunas. Aga kui sa võrdled minevikku praeguse olukorraga ja sulle ei meeldi see, siis on suur tõenäosus, et te olete lahku kasvamas.

Positiivses võtmes mineviku poole vaadates näed sa seda, kui kaugele olete üheskoos jõudnud, mida saavutanud ja kuidas saate veel koos edasi areneda. Aga kui sulle tundub, et sinu partner ei ole enam see sama inimene kellesse sa armusid, siis oled  tõenäoliselt hakanud oma suhtes kahtlema.

Tasub tõsiselt mõelda sellele, kas positiivsed tunded võivad uuesti tärgata või on aeg mõlemal oma teed minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles