Miks on treenitud naistel tselluliit?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robert Przybysz / Panthermedia / Scanpix

Kuulsuste eratreener Lacey Stone, kes ka Khloe Kardashiani keha on voolinud, teeb nädalas seitse tundi kõrge intensiivsusega kardiotrenni nädalas ja väidab, et tal on ikka tselluliit. Lacey pole ainus treenitud naine, kes kurdab tselluliidi üle. Miks see nii on?

Dermatoloog selgitab, et põhjus võib olla geneetiline. Geenid mängivad suurimat rolli ning tema kogemuse kohaselt on peenikestel naistel sama palju tselluliiti kui ülekaalulistel. Küll aga pole teadus veel suurnud leida, mis põhjustab tselluliiti pea 90% naistest, kirjutab WellAndGood.

Kuigi jõutrenniga on võimalik tselluliidi nähtavust minimaliseerida, pole võimalik seda trenniga ära kaotada. Samuti aitab kaalu stabiilsena hoidmine ning liigse päikese eest hoidumine. Kui ühed kiidavad jõutreeninguid, siis teine soovitab puhast toitumist. Just see olevat toonud treeneril endal suurima muutuse jalgadel pesitseval murekohal. Küll aga soovitab ta ootused realistlikud hoida, sest tselluliit päris ära ei kao.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles