Viis asja, mida pesed arvatavasti liiga tihti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Liigne agarus on ogarus. Tee oma elu lihtsamaks ja ära pese neid asju liiga sageli.

Vaid korra kantud riideid

Mõistagi tuleb pärast ühekordset kasutamist pesta higised trenniriideid, alussärke ja retuuse või sukki, kuid teised riided ei lähe nii kiiresti mustaks. Tavalisi riideid tuleks enne pesemist kanda vähemalt kolm korda. Liigne pesu kuivatab liigselt kangakiudusid, mis põhjustab värvi kulumist ja riide purunemist, õpetab Good Housekeeping.

Söögitaldrikuid

Kui sul on nõudepesumasin, siis lükka vaid toidujäätmed taldrikult maha ja aseta taldrik otse masinasse. Mõni loputab või koguni peseb taldriku enne masinasse panemist ära ja sel pole tegelikult mingit mõtet. Nõude käsitsi pesemine enne nõudepesumasinat on aja, vee ja energia raiskamine.

Lambikuppel

Kui sul on kombeks korra nädalas koristada, siis võib olla, et tõmbad tolmu ka lambikuplilt. Säästa vaeva ja tee seda vaid korra kuus.

Jakid ja joped

Kui sa võid oma jopet kanda iga päev, tuleks seda pesta vaid iga kolme kuu tagant. Enamasti ei puutu pealisrõivas vastu su nahka, mistõttu saab selle pesemist võrreldes teiste riietega oluliselt kauem edasi lükata.

Kardinad

Tolmukartlikud inimesed võivad arvata, et kardinaid tuleks pesta sama sageli kui teisi majapidamises leiduvaid kangaid, kuid tegelikult pole selleks vajadust. Pese kardinaid vaid korra aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles