Mis juhtub vananedes sinu juustega?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brock Jones / Panthermedia / Scanpix

Pole mingi saladus, et vananedes keha ja organism muutub. Aga kas oled kursis, kuidas mõjub vananemine sinu juustele?

Juuksed lähevad halliks

See on ilmselt kõigile teada. Pea hallinemine on üks vananemise näitajaid. Hall värvus tekib melaniini tootlikkuse langusest peale teatud vanust. Just melaniin annab juuksele tema värvi. Tegelikult kaotavad juuksed vananedes lihtsalt oma värvi, pole olemas halli juuksevärvust.

Juuksed kaotavad kohevust

Vanemaks saades soengu volüüm muutub. Vähem koheva mulje tekitavad üha peenemaks muutuvad juuksekarvad. Teine põhjus, miks juus enam nõnda kohev ei tundu, on juuste tiheduse vähenemine. Lisaks kaotab inimene vanusega üha rohkem juukseid.

Juuksed murduvad kiiremini

Proteiinisisaldus väheneb, mistõttu juus kaotab oma tugevuse. Õnneks on poelettidel müügil palju juustele mõeldud tooteid, mis sisaldavad proteiini, mis aitavad taastada juukse tugevust.

Juuste kasv aeglustub

Vananedes veedavad juuksed rohkem aega puhkeasendis kui kasvufaasis. See tähendab, et juuksed ei kasva enam nii kiirelt kui noorel inimesel. Huvitav on fakt, et selle muutuse puhul on tegu rohkem muutustega peanahas kui juustes endas.

Juuksed muutuvad kuivemaks

Aja jooksul muutuvad juuksed elutumaks ja kuivemaks. See on seotud juuste õhenemisega. Sellele aitab omakorda kaasa näiteks fööni kasutamine, mis peanahka veelgi kuivemaks muudab.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles