Millest räägib mehe Facebooki profiil?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehe Facebooki profiil näitab tema sotsiaalset tausta. Fotod, sõbrad ja huvid koos teiste tunnustega maalivad tema iseloomust värvika pildi.

Glo.msn kirjeldab, mida teatud valikud sotsiaalvõrgustikus mehe kohta näitavad.

Profiilipilt

Pilt räägib rohkem kui tuhat sõna ja kui selle on valinud fotol kujutatud isik, siis ütleb see rohkem kui kakstuhat sõna. Mees, kes poseerib oma kitarri, auto või jalgpallimeeskonnaga, suhtub kas hobisse väga kirglikult või tahab, et tüdrukud seda arvaksid, sest need asjad sümboliseerivad stereotüüpseid naiste eelistusi.

Koos lemmikloomaga tehtud pilt näitab jällegi, et mees on hooliv, kuid võiksid igaks juhuks kogu ta albumi läbi vaadata ja kindlaks teha, et loom pole igal pildil.

Enesekirjeldus

Kui lahtris «minust» on kirjas pikem jutt kui oled lugenud aastaid, siis peaksid kas rohkem lugema hakkama või mõtlema, miks jagab mees endast nii palju infot. Ta võib olla poosetaja või ei tea lihtsalt privaatsuse tähendust. Ära imesta, kui ta jagab ka suhtedetaile liiga palju – Facebookis või mujal.

Staatuse uuendused

Mehel, kes ei suuda olla kümmet minutitki ilma staatust uuendamata, on kas ärevushäire, liiga palju vaba aega või endast liiga hea arvamus. Teisalt võib mees, kes postitab midagi kord aastas, karta hukkamõistu või kommentaare enda nn sõpradelt.

Staatuste sisu

Kui Farmville ja/või Mafia Wars moodustab mehe staatuse uuendustest (üle) poole, otsib ta arvatavasti virtuaalsest maailmast varjupaika, kuna tema tegelikus elus ei toimu just palju. Fantaasiad on küll toredad, kuid sellisel tüübil võib tekkida probleeme näost näkku kohtumistel (ehk kohtingutel).

Suhteseis

Ta võib ju pidevalt kurta, et on vallaline, aga kui mehe profiilil seisab, et ta on suhtes, siis ta ilmselt lihtsalt flirdib sinuga, sest tahab kedagi enda kõrvale. Ja kui tema suhteseis peaks olema «abielus», siis parem hoia eemale, enne kui ta sinust abielulõhkujat teha tahab.

Müksamine

Facebookis müksamine on kõige hullemat sorti flirt: mees annab teada, et on võib-olla huvitatud ja hoiab sind teadmatuses, ilma, et midagi üldse tegema peaks. Pealegi on teada, et flirtijatele meeldib tähelepanu, seega on võimalik, et sind «müksates» saadab ta mükseid veel mitmetele naissoost Facebooki sõpradele.

Sõbrad

Kui mehe ainsaks sõbraks suhtlusportaalis on tema enda ema, siis veedab ta reede õhtud ilmselt televiisorit vaadates. Mehel, kelle sõprade arv ületab aga tuhande piiri, võib olla raskusi «ei» ütlemisega. Igal juhul võib iga inimene, kes tahab teada, millega kõik teised tegelevad, keskenduda neile, sest ta enda elu on liiga igav.

Huvid

Tore, kui mehel on huvisid. Kui ta kuulub aga rohkematesse gruppidesse kui mõni teismeline tüdruk, on see hoiatuseks, et ta võib meeleheitlikult heakskiitu otsida ja läheb kõigega kaasa, olenemata kuhu ta välja jõuab.

«Meeldimised»

Mees, kellel «meeldib» kõik (inimesed, tooted, firmad, üritused, grupid, koomiksitegelased, sinu nimi jne) tundub veidi meeleheitlik. Kui talle ka tegelikult kõik need asjad meeldivad, võivad tema «meeldimised» samas kujutada vaid seda, kellena ta näida tahab.

Taotlused

Iga mees, kes pole kuulsus, esineja või profisportlane ja kutsub inimesi enda «fänniks» on kas enesearmastaja või nii ebakindel, et vajab pidevalt kinnitust, et ta enda «sõpradele» ikka meeldib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles