Pane kirja: neid lapsenimesid sa kümne aasta pärast kahetsema ei pea

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Üha enam võetakse lapsele nime valikul inspiratsiooni välismaalt. Osa on välja kukkunud kehvalt, teised jällegi koguvad üha populaarsust. TheList reastas lapsenimed, mille valikut sa hiljem kahetsema juba ei pea. Siit tasub otsida inspiratsiooni, mida saaks eestipärasemaks muuta.

Amelia. Tähendus: püüdlik. See nimi on püsinud eri kirjaversioonides läbi sajandite, kõlades endiselt kaunilt. Ka Eestis on antud tüvega nime pandud juba mitu põlve tagasi.

Catherine. Tähendab sõna «puhas». Kusjuures, nime hakati kunagi kirjutama C-ga, sest tähte K polnud veel inglise keele tähestikku lisatud.

Elizabeth. Tähendab heebria keeles jumalale pühendunud. Selle nime juured ulatuvad lausa Piiblini – ajatu nimi!

Julia. Tähendus: nooruslik. Julia nime kasutati juba Vana-Rooma aegadel. Lihtne, elegantne, tähenduslik.

Rebecca. See nimi ei tähenda midagi romantilist, vaid tähendab seotust. Küll aga annab see tugeva jõu ja mõttelennu.

Andrew. Tugev, mehelik, julge – ideaalne poisslapsenimi. Pole ime, et paljud pühakud üle maailma on endale selle nime saanud.

Charles. Tähendused: mees, tugev. Selle nime puhul on tohutul hulgal eri(ka eestipäraseid) variante: Karl, Karlos, Kaarel ja nii edasi.

Edward. Jõukuse valvur. Kes ei tahaks enda nimele sellist suursugust tähendust?

Robert. See nimi on ehk kõige eestlaslikum, kuid samaaegselt moodne ja ajatu. Roberti nimi tähendab eredat kuulsust. Selle juures on nimi sobilik väga erinevate iseloomudega inimestele.

William. Raske on leida elegantsemat ja mehele sobilikumat nime kui see. Ehk just seetõttu on William nimeks ka mitmel troonipärijal. Ka tähendab on see teotahtelist sõdalast. Huvitav on ka asjaolu, et see nimi on olnud sajandeid populaarsuselt teisel kohal inglise keelt kõnelevates riikides (esikohal on John).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles