Ema õnnetunne kandub üle lapsele

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsed on kõige õnnelikumad, kui nende emad on õnnelikud, näitas brittide uuring. Ligi kolm neljandikku lastest, kelle emad olid rahuldustpakkuvas suhtes, tundis end kodus õnnelikuna, vahendas Daily Mail.

Kui emad aga ei olnud õnnelikud, siis oli vaid 55 protsenti järeltulijatest pereeluga täiesti rahul. Lisaks leidis uuring, et isade õnnetunne laste enesetundele sellist otsest mõju ei avaldanud.

Küsitlus viidi läbi Suurbritannias sel aastal 3. aprillile langenud emadepäeva puhul ning selle käigus küsitleti 40 000 briti pere 10- kuni 15-aastaseid lapsi.

Uuringu järgi on laste õnneks kõige olulisemad suhted ema ja isaga. Need, kes elasid koos mõlema lapsevanemaga, olgu siis bioloogilise või kasuvanemaga, olid kõige rahulolevamad. Vaid vähem kui kolm kümnest lapsest olid kodus täiesti õnnelikud, kui nad tülitsesid vanematega rohkem kui korra nädalas.

Dr Maria Iacovou sõnul Suurbritannia Sotsiaal- ja Majandusuuringute Instituudist näitavad tulemused selgelt, et laste õnneks on olulisimad head peresuhted ja õnnelikud lapsevanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles