Vau! Need veinid on kaalualandaja parimad sõbrad

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Ilmselt oleme me kõik õhtul veinipokaali nautides mõelnud homse trenni peale, mis nüüd teha tuleb. Kui oled veininautleja, siis võta paber ja pliiats ning kirjuta üles veinid, mis salenemisele hoopis kaasa aitavad!

Mitmed uuringud on selgitanud, et veinis sisalduvad fütokemikaalid aitavad ennetada vähki ja põletikke. Mõned isegi väidavad, et pokaal veini vähendab südame-veresoonkonna haiguste riski. Nüüd selgus, et lisaks haiguste riski vähendamisele, aitab õige veini mõõdukas tarbimine kaasa ka kaalulangusele!

Women's Health vahendab, et soovitatav alkoholikogus naise kohta on kuni üks pokaal veini päevas. Pokaal veini sisaldab umbes 80-120 kalorit, olenevalt tüübist ja päritolust.

Parimad madala kalorsusega valged veinid on: Chardonnay, Riesling, valge Zinfandel ja Sauvignon Blanc. Kõik nad sisaldavad vähem kui 85 kalorit.

Punase veini austajad võivad aga rahumeeli premeerida end selliste veinidega nagu Merlot, Pinto Noir ja roosad veinid, milles on 88 kalorit.

Seega: võrreldes teiste happy hour variantidega nagu õlu või margarita, vein on lausa parim valik!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles