Eesti disaini viimane sõna: vaata, milline on Elmet Treieri värske puidukollektsioon

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile esitles disainer Elmet Treier Solaris keskuses Eesti Disaini Majas oma uut puidukollektsiooni, mis on valminud puidutööstuse ülejääkidest.

Disainiringkondades palju kõneainet tekitanud ning kaua oodatud põhjamaise ja minimalistliku käekirjaga Elmet Treieri uues kollektsioonis leidub erinevaid tarbeesemeid alates parketist laevalgustiteni.

«Selle kollektsiooni täht on aga kindlasti laud Flyday, mille tegemiseks kasutame puidumaterjali, mis muidu oma madal kvaliteedi tõttu laoplatsidele vedelema jääks või prügi hulka rändaks,» selgitas Elmet Treier.  Põhjalikult läbimõeldud raamigeomeetria ja lihtsad, ent tõhusad ühendused jätavad puitosadele võimaluse liikumiseks, kuid välistavad puidule iseloomuliku kaardumise ja pragunemise.

«Materjali taaskasutamine ja loodushoid on minu loomingu läbivateks märksõnadeks ja nii nagu mujal maailmas, osatakse seda õnneks ka Eestis järjest enam hinnata,» tõdes Treier, kelle tooted on lisaks Solaris keskuses asuvale Eesti Disaini Majale esindatud suuremate disainikauplustes nii Euroopas, Aasias kui ka Ameerikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles