Saladused, mida paarilised kõige tihedamini teineteise eest hoiavad

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mõned saladused on süütumad kui teised. Teadlased on võtnud vaevaks uurida, kui palju on inimestel keskmiselt saladusi ja kelle eest neid kõige kiivamalt hoitakse?

Columbia Business kooli uurijad paljastasid, et inimestel on parajasti keskmiselt 13 saladust. Nad analüüsisid 13 000 saladust ja jagasid need 38 kategooriasse. Kusjuures viite saladust hoitakse ainult enda teada ja neid ei räägita mitte kunagi mitte kellelgi. Uurijad leidsid, et kõige rohkem varjatakse informatsiooni just oma partneri eest.

Milliseid saladused on kõige sagedasemad?

Kõige tavalisemad olid petmine, mõte salajasest afäärist, valetamine, iha kellegi teise vastu – need olid ka asjad, mida hoitakse kiivalt ainult enda teada. Sellele järgnesid usalduse kuritarvitamine, mõned detailid perekonna ajaloost, finantsasjad, ebakindlus oma keha suhtes, rahulolematus sõpradega, sotsiaalse eluga või suhtega.

Varasemalt on uuritud seda, et saladuste hoidmist seostatakse ärevuse, depressiooni ja kehva tervisega. Kõige parem abinõu? On kellelegi saladusest rääkida, edastab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles