Selgusid «baarmenite olümpia» finaalis osalevad eestlased

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemaailmse kokteilisegamise võistluse World Classi Baltikumi poolfinaalis valminud kokteilid
Ülemaailmse kokteilisegamise võistluse World Classi Baltikumi poolfinaalis valminud kokteilid Foto: Kristaps Bardziņš

Eile Riias toimunud ülemaailmse kokteilisegamise võistluse World Classi Baltikumi poolfinaalist pääsesid tänasesse finaali Eestit esindama Karina Tamm (Lounge 24), Kirils Drobunins (Sigmund Freud), Aleksander Smolko (Sigmund Freud). Täna katsuvad Eesti parimad baarmenid rammu Läti ja Leedu ametivendadega ning selgitavad välja, kes sõidab World Classi ülemaailmsele finaalvõistlusele Mexico Citysse.

Eesti baarmenite poolfinaali pääsesid Eesti eelvooru kümme parimat kokteilimeistrit, kes pidid Riias läbima kolm rasket ja väljakutseterohket ülesannet. «Esimeseks katsumuseks oli baarmeni erialateadmisi näitav kirjalik test, millele järgnes improvisatsioonivoor – osalejad pidid valmistama isikupäraseid kokteile, mis pidid sisaldama etteantud üllatuskomponenti,» kirjeldas võistluse käiku Eesti eelvooru korraldaja ja tunnustatud baarmen Prike World Class Brand Ambassador Andrei Kazakov. «Viimases voorus esitlesid osalejad enda signatuurkokteili tuleviku trendide teemal.»

Eile selgusid ka Läti ja Leedu kolm parimat baarmeni, kes koos eestlastega heitlevad täna pääsu eest World Classi finaalvõistlusele Mexico Citysse. «Loodan väga, et keegi meie omadest võidab, aga ega kerge ei ole finaalis kindlasti kellelgi,» sõnas Kazakov. Baarmenite sooritusi hindab rahvusvaheline žürii, kuhu teiste seas kuulub Eesti tippkokk Vladislav Djatsuk.

Eestis teist aastat korraldatud World Class Estonia eelvoorus osales sel aastal 32 baarmeni Tallinnast, Tartust, Pärnust ja Narvast. Eelmisel aastal võidutses Tartu Meat Market Cocktail Bari baarmen Regeri Zoo, kes käis Eestit esindamas Miamis toimunud World Classi finaalvõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles