Video! Koorime end paljaks: kuidas end rannas hästi tunda? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soe ilm pole üksnes lust ja lillepidu, vaid sageli ka paras stressiallikas. Nii mõnigi naine tunneb kõhedust, kui randa minnes oma pikalt peidus hoitud keha kõigi ees nähtavale toob. Kuidas end rannas hästi tunda? Lahendus on olemas! Ja usu, sul pole vähimatki vajadust oma keha kritiseerida, kapsast närida ega kangi tirida.

Kui sa oled üks neist naistest, kes tunneb oma keha suhtes ebakindlust, oled lihtsalt kahjulike mõtete ohver. Tunne, et sa pole täiuslik, sul peaks olema siin rohkem ja seal vähem… Isegi tugevale natuurile võivad sellised ahistavad mõtted pähe hiilida, kui korraks valvsuse kaotad. Sest fakt on see, et terve tohutu ilu- ja moetööstus toitub peamiselt naiste ebakindlusest. Esiteks tuleb endale meelde tuletada, et inimene pole toode ja ilusal kehal võib olla sadu eri vorme. Ning jaa – iga viimane kui üks neist on kuum rannakeha, kui ta sooja ilmaga randa viid. Tuleta meelde lihtne tõde: igaühele on loodus andnud just niisuguse keha, mis talle kõige paremini sobib! Ilu ei seisne parameetrites, selle panevad paika hoopis tervis ja elurõõm ning just eneseusk on see, mis naise ka nappides riietes kauniks ja kuninglikuks teeb.

Plussmodell Triinu säras laval ja näitab kõigile: kurvid on imelised ja nende üle võib uhkust tunda! Marc & André rannamood
Plussmodell Triinu säras laval ja näitab kõigile: kurvid on imelised ja nende üle võib uhkust tunda! Marc & André rannamood Foto: Andres Raudjalg

Ja kui enesekindlust ikka veel ei tule, siis hangi endale lihtsalt väga ilusad rannariided. Sellised, mis sekundiga tuju tõstavad. Usu, küll hakkab see eksootikamustrites, lustakates mummudes ja erksates toonides leiduv optimism sullegi külge!

Lahendus on olemas! Ja usu, sul pole vähimatki vajadust oma keha kritiseerida, kapsast närida ega kangi tirida.

Kehaga sõbraks õigesti mõeldes

«Mina usun, et kõik naised on ilusad,» arvab küllusliku liivakellafiguuriga plussmodell Triinu Raudsepp – kaunis naine, kes tähelepanu ja komplimentidega harjunud. «Otsesed komplimendid jätaks ma enda teda,» naerab ta. «Olen kolme lapse ema ja tunnen, et need puusad on igati õigustatud. Ma ei häbene ennast – kõik on väga okei.»

«Võta ilusad rannariided, ole positiivne ja naudi seda vähest päikest, mis meil siin Eestis on!» on teine kurvikas plussmodell Julia Lavrjuk täis optimismi. Tema arvates ei ole maailmas naist, kes peaks rannarõõmudest loobuma sel rumalal ettekäändel, et mõned kilod on parajasti üle. Ja olgem ausad – kusagil pole sellist ajuvaba skaalat! Miks sellist risu siis oma peas hoida ning iseenda kiusamiseks kasutada?

Mõnel vähem, mõnel rohkem, kuid iga naine on kaunis. Marc & André rannamood
Mõnel vähem, mõnel rohkem, kuid iga naine on kaunis. Marc & André rannamood Foto: Andres Raudjalg

«Kõik ongi mõtlemises kinni,» teab bikiinimodell, treener ja üritusturundaja Triinu Toomela. «Kui hakata oma keha kuulama, siis keha tegelikult ei ütle meile, et mulle see osa endast ei meeldi või mul on pepu liiga suur… Seda ei ütle meie keha, seda mõtleme ise! Just need negatiivsed mõtted võiks nüüd peast välja visata ja hakata oma keha kuulama, siis polegi siin midagi kahelda ega stressata.»

Nii et suur saladus on imelihtne: kõik algab ja lõpeb peas! Suvi on liiga lühike, et seda muretsemisele raisata.

Paremal särtsakas Triinu Toonela, vasakul Marilin Kaareste. Marc & André rannamood
Paremal särtsakas Triinu Toonela, vasakul Marilin Kaareste. Marc & André rannamood Foto: Andres Raudjalg

Hea tuju ilusatest rannariietest

Rannarõivad on kõige tillukesemad moevigurid – mõnele sentimeetrile peab ära mahtuma kogu ilu ja lust! Nii pole mingi ime, et fantaasiat ja mängurõõmu on siin kontsentreeritumalt kui kusagil mujal. Marc&André rannakollektsioonis saavad kokku mugavad lõiked ja kõige elurõõmsamad teemad, kuid ainult bikiinikomplektiga pidu ei lõpe – lisaks leidub kauneid rannakleite, üleviskeid, kübaraid... Fantaasiale siin piire ette pandud ei ole. Nii mõnigi pelgab erksaid toone, kuid rand on nende jaoks just õige koht! Eriti kavalad on kollaste bikiinide omanikud – neil pole ilusat ilma oodata vajagi, päike on alati endal kaasas. Kollane lisab jumele soojust ja sära ning kergitab meeleolu mitu kraadi.

Türkiis rõhutab kuldset jumet. Marc & André rannamood
Türkiis rõhutab kuldset jumet. Marc & André rannamood Foto: Andres Raudjalg

Kes aga peab silmas just kaunist nahatooni, võiks tutvust teha türkiisitoonidega – pole olemas teist varjundit, mis päikesest suudeldud kuldse jume kaunimalt esile tooks. Kõik jahe on hea, et võimendada naha soojust, ka elektrisinine ja lillakad varjundid.

Kui eelistad midagi, mille peale moetuulte möödumine ei hakka, võiksid rannarõivaid valides panustada mereteemale, täpimustritele või efektsele musta ja valge kontrastile. Leia hästi istuv ja mugav lõige ning kanna samu rannarõivaid täpselt nii kaua, kuni neisse mahud. Stiilne ja ajakohane valik igal aastal.

Täpid ja mereteemad on alati ajakohased. Marc & André rannamood
Täpid ja mereteemad on alati ajakohased. Marc & André rannamood Foto: Andres Raudjalg

Uue intrigeeriva teemana on eksootika ja lopsakate lillede kõrvale tõusnud kiirgav ja kullasärane orient. Idamaade rütmid ja paljastavad lõiked on miski, mis paneb kindlasti pead pöörduma.

Millist tooni eelistada? Päevitusriided soovitan valida oma naiselikest kapriisidest lähtuvalt ehk tuju järgi. See on kõige vettpidavam trikk – hea tuju on puhkusel ja rannarõõme nautides kõige tähtsam. Võid arvestada ka oma silmavärviga, seegi on hea spikker. Ja muidugi mugavus, sest liival lebades on muudki mõelda kui ahistava lõikega maadelda. Suurusnumbrit märkiv lipik lõika lihtsalt ära, kui see sulle ei meeldi. Kelle asi? Kui endal on oma kehas hea olla, ongi kõik hästi ja päikeseline puhkus võib alata!

Vaata videost, kuidas säravad bikiinides pluss-suuruses kaunitarid ja kui lihtne on tegelikult oma kurjalt enesekriitilised mõtted positiivseks ümber häälestada! Usu, sinu meeleolu on pärast video vaatamist mitu kraadi päikeselisem ja muretum.

Unusta alasti nahk!

Guerlain Terracotta kuivõli  / Guerlain
Guerlain Terracotta kuivõli  / Guerlain Foto: AFP / Scanpix

Päikesevõtust ilma naha kaitseta rääkida oleks kohatu. Üha enam on aga neidki, kes kardavad ka organismi kuhjuvaid filtreid ning hiilivat puha palja nahaga päikese kätte. Esialgu ei juhtu midagi, aga juba mõne aastaga näed välja nagu oma sõbrannade ema.

Ega muud lahendust olegi: pikk grillimine kuumade kiirte all tasub unustada ja piirduda pisikese päikesepaitusega. Kuldse jume saab ka kreemipurgist. Näiteks Eesti ilufirma LUUV on leiutanud mitu mõnusat kuivõli, mis tekitavad täiesti loomuliku päevituse. Õli on üldse suvine võlusõna: niisutab, silub ja aitab päevituse kaunimalt esile tuua. Guerlaini Terracotta sarjas on samuti üliühtlast tulemust pakkuv spreipäevitus ja toitev ning niisutav kuivõli, mis võimendab päevitust. Boonusega saadab sind Tiare lille hõrk aroom.

LUUV isepruunistav kuivõli / Pillerkaar
LUUV isepruunistav kuivõli / Pillerkaar Foto: AFP / Scanpix
Marc & André rannamood
Marc & André rannamood Foto: Andres Raudjalg
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles