Kaheksa märki, et võid olla suhtes eneseimetlejaga

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kaheksa märki, et su kaaslane ei ole mitte lihtsalt enesekindel, vaid lausa eneseimetleja ehk nartsissist. 

  1. Nemad ei tee kunagi midagi valesti. Mitte ainult suhtes, vaid ka tööasjades. Kui midagi läheb valesti, siis see on töökaaslaste süü.
  2. Ta juhib vestlust ja hakkab lõpuks ikka iseendast rääkima. Ta räägib pidevalt iseendast, oma probleemidest ja saavutustest.
  3. Tal õnnestub sinus alati süütundeid tekitada, kuigi tema oli see, kes eksis. Ta ei eksi kunagi ja isegi, kui ta seda teeb, siis on kuidagi sinu süü või vähemalt oskab ta seda nii serveerida. Sa ei võida kunagi.
  4. Ta on väga võluv ja veetlev. Temasugused mehed on alati tähelepanu keskpunktis ja kui kõik on hästi, siis nad on kõige meeldivamad inimesed üldse, aga kui asjad on halvasti, siis hoia eest.
  5. Talle meeldivad komplimendid ja tähelepanu. Talle meeldib, kui tema kohta positiivseid asju räägitakse. Ta tunneb ennast kõige õnnelikumana siis, kui ta on esikohal ja kõige tähtsam.
  6. Ta ei talu kriitikat. Isegi mitte konstruktiivne kriitika ei ole talle vastuvõetav. Talle ei mahu pähe, et ta oleks midagi valesti teinud ja ta keeldub seda uskumast. Isegi kui sa proovid teda aidata, siis ta ei näe seda. Tema silmis sa ainult süüdistad teda ja ütled, et ta on teinud vigu.
  7. Teie suhet iseloomustavad topeltstandardid. Kui tema läheb sõpradega nädalavahetuseks linnast välja, siis see ei ole probleem. Kui sina tahad seda teha, siis kasvab sellest suur probleem. Ta võib isegi öelda, et sa «hülgad» ta. Kahjuks ta ei näe seda, kui ta ise samamoodi käitub.
  8. Te teete alati seda, mida tema tahab. Sa saad väga harva valida, mida te koos teete, mis filmi te vaatate või kuhu te sööma lähete. Sa oled proovinud tutvustada talle asju, mida sulle teha meeldib, aga ta leiab alati vabandusi ja ei ole sellest väga huvitatud.

(Cosmopolitan)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles