Retseptisoovitus: chia-puding rabarberiga

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig avaldab järjekordse imelihtsa, imemaitsva ja tervisliku hommikusöögi (või siis hoopis magustoidu) retsepti, millega igaüks hakkama saab.

Chia-pudingu jaoks:

  • 1 dl chia-seemneid
  • 1 dl kookospiim
  • 3,5 dl vett
  • 1 spl agaavisiirupit
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • Suts soola
  • Rabarber
  • 250 g rabarberit (mida roosam, seda ilusam)
  • 1 spl suhkrut
Juhtnöörid

Pudingi jaoks sega kõik koostisosad omavahel kokku. Vett tundub alguses kohutavalt palju, aga need seemned paisuvad ka korralikult!

Jäta need külmkappi seisma vähemalt pooleks tunniks, aga veel parem, kui üleöö.

Koori rabarber ning tükelda see umbes 1 cm viiludeks.

Pane see koos suhkruga potti ning lase madalal kuumusel umbes 10 minutit podiseda.

Paar korda võid vahepeal segada, valmis on siis, kui rabarber pehme on.

Mina segasin segu täna korralikult läbi ja sain moosi-laadse asja. Kui tahad, siis võid tükid muidugi terveks jätta.

Serveerimisel tõsta kihid vaheldumisi kaussi või klaasi. Serveerimisel annavad ilu ja maitset juurde näiteks erinevad marjad, röstitud kookoselaastud või puuviljad. Täpselt see, mille järgi parasjagu isu on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles