Kas piisav uni aitab kaalust alla võtta?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nii vähene kui ka liigne uni takistab kaalust alla võtmist - sellisele järeldusele jõudsid USA teadlased 472 ülekaalulist hõlmanud ja 6 kuud kestnud uuringu põhjal.
 

Uuringu läbiviimise ajal pidid vaatlusalused iga päev tavapärasest 500 kilokalori võrra vähem sööma, tehes samal ajal pea iga päev trenni ning osaledes grupitöös, vahendab BBC.

Teadlaste sõnul ennustas uuringus osalejate uneaeg nende kaalulangetuse edukust. Samuti oli selge seos stressi ja kaalust alla võtmise vahel - edukamad olid need, kes olid uuringu alguses vähem stressis.

Dr. Neil Stanley Briti uneühingust märkis, et kui vajadusest kaalu alanemise nimel vähem süüa ja rohkem liigutada on alati räägitud, siis nüüd lisandub üha rohkem tõendeid ka selle kohta, et oluline on ka hästi magada.

«Lisaks on tõsi, et kui oled stressis, järgid väiksema tõenäosusega püstitatud eesmärke, pigem istud end haletsedes kodus ning sööd šokolaadi,» ütles dr. Stanley.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles