Abielupaarid tunnistavad: kuus asja, millele oleks võinud pulmadel vähem raha kulutada

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pulmade korraldamise hoos ja stressis võivad kulutused kergesti üle pea kasvada. Õpi kogenud abielupaaride pealt ja loe, mille peale oleksid nemad hea meelega tagantjärele vaadates vähem raha kulutanud. 

  1. Kavade trükkimine. Eestis võib olla mitte nii populaarne asi, aga siiski kasutatakse neid suurte pulmade puhul. See on üks asi, millest külalised tegelikult nii väga ei hooli. Selmet võib kasutada elektroonilisi võimalusi ja kavad külalistele ette ära saata või printida välja üks suur plakat, millel on kogu ajakava peal. Lihtne ja odav!
  2. Pulmameened külalistele. Ei ole mõtet teha igasuguseid nipsasju, millest keegi pärast pulmi tegelikult ei hooli. Kui te väga tahate oma külalistele väikest meenet teha, siis mõelge hoolega läbi, et asi oleks praktiline, mitte ei lendaks pärast pulmi prügikasti. Muidu on see lihtsalt raha raiskamine.
  3. Kingad. Mitmed pruudid on tunnistanud, et ei ole oma kalleid kingi enam mitte kordagi kandnud ja lisaks veel on need terve päev kleidi all peidus. Niisiis, soovitame valida mõistlikuma hinnaga kingad, mida näed ennast ka edaspidi kandmas.
  4. Pruutkleit. See on päris šokeeriv, aga naised tunnistavad, et kahetsevad väga kalli kleidi ostmist. Paljud ütlevad isegi, et oleksid võinud kleidi laenutada või vähemalt osta mõne odavama või allahinnatud mudeli, sest see kaunis kleit, mille peale sai nii palju raha kulutatud, seisab enamikul kapis ja seda ei näe enam keegi.
  5. Külalisteraamat. Kuigi võib tunduda, et palju üks tühi raamat ikka maksta saab, siis käsitsi tehtud ja spetsiaalselt pruutpaarile mõeldud külalisteraamat võib lõpuks kujuneda vägagi kulukaks meelelahutuseks. «See on selline kulutus, mille võib jätta tegemata ja midagi ei juhtu,» ütles enamik pruutpaare. Pulmade korraldamise tuhinas on kerge hoogu sattuda ja liiga palju kulutada.
  6. Lilled. Paarid ei kujuta alguses ette, kui palju läheb maksma terve ruumi lilledega dekoreerimine. Peaaegu kõik abielupaarid tunnistasid, et kulutasid lilledele liiga palju raha, kuid tulemus oli loomulikult ilus. Alternatiivina pakuti välja, et võiks ise kaunistusi teha või lihtsalt poole vähem lillede peale kulutada. 

Abielupaaride ülestunnistusi edastas Business Insider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles