Retseptisoovitus: spargli-kinoa salat mooniseemne-sinepikastmega

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha tervislikku salatit, milles on kõik vajalikud toitainegrupid kenasti tasakaalus.

Vaja läheb:

  • 2 dl keedetud kinoad
  • 200 g sparglit
  • 1 suurem avokaado
  • Peotäis kirsstomateid
  • Korralik punt erinevaid salatilehti (mida iganes parasjagu kätte satub, mul oli rõdult suts jääsalatit, natuke rukolat ja tammelehesalatit)

Kaste:

  • 1 spl värkelt pressitud sidrunimahla
  • 2 spl kvaliteetset oliiviõli
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 2 tl mooniseemneid
  • Soola ja värskelt jahvatatud pipart

Juhtnöörid

1. Sega kõik kastme ained omavahel kokku (pane need näiteks väikesesse purki ja raputa seda siis meeleheitlikult).

2. Viiluta spargel diagonaalis umbes 1 mm paksusteks viiludeks.

3. Tükelda avokaado ning kirsstomatid suupärasteks tükkideks.

4. Rebi ka suuremat salatilehed mõnusateks tükkideks, väiksemad jäta terveks.

5. Sega kõik tükeldatud ained kinoa hulka ning kalla üle kastmega.

6. Naudi kohe või võta kontorisse lõunaks kaasa (aga sel juhul ära salatilehti muu kraamiga kokku sega vaid jäta need karbis kõige pealmiseks, et need kastme sees läbi ei liguneks).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles