Kolm märki, et sa pead sööma rohkem süsivesikuid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Fitnessieksperdid räägivad alatasa, et hea figuuri alustaladeks on jõutreening ja süsivesikutevaene toidulaud. Mõnel juhul võib see aga halvasti mõjuda.  

Ketogeenilise dieedi ehk ketodieedi järgi tuleb süüa mõõdukalt valke, palju rasva ja mitte rohkem kui 50 g süsivesikuid päevas, tänu millele põletab keha rohkem rasva, kirjutab Women’s Health. Selline toitumine ei sobi pikaks ajaks ja kui märkad, et alljärgnevad ohumärgid kestavad üle kahe nädala, siis lisa oma menüüsse tasahaaval rohkem tärkliserikkaid toitusid, et õige tasakaal saavutada.

Kurnatus

Kui tunned isegi pärast kerget trenni, et oled omadega täiesti läbi, siis võib see olla vihje, et keha vajab rohkem kütust. Selle vältimiseks võid süüa tunnike enne trenni kas ühe õuna või banaani. 

Peavalu

Kui keha kulutab energia saamiseks rasva, toodab see ketogeene, mis väljuvad uriini ja naatriumiga. Seetõttu võib tekkida vedelikupuudus ja peavalu. Joo rohkem vett!

Sage haigestumine

Süsivesikud aitavad toota haigustega võitlevaid antikehi. Kui süsivesikutest on pikka aega suur puudujääk, võid jääda tihti haigeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles