Ülioluline nipp, et kodune pitsa tuleks parim

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Sul ei pruugi olla kodus spetsiaalset pitsaahju, kuid see ei tähenda, et sa ei saa valmistada suussulavat ning täiuslikku pitsat!

Muidugi on oluline taina valmistamisel kasutada kõige paremaid koostisosi, kuid AOL vahendab üht trikki, mida järgides saad kindel olla, et pitsa õnnestub alati.

Kui 180 kraadi juures on suurepärane valmistada kooke ja pirukaid, siis pitsat selle temperatuuriga küpsetades jääb tulemus pehme ja nätske, pealt kõrbenud kattega.  Usu või mitte, ka 200 kraadist jääb väheks – keera ahi julgelt 250 kraadi peale!

Samuti on ülioluline, et sa enne pitsa ahju panemist laseksid kuumeneda ka pitsakivil või küpsetuspaberil – esimene peaks ahjus olema 15-20, teine 5-10 minutit, enne kui sa sellele pitsa peale paned. Nii valmib parajalt krõbeda põhjaga ning ideaalselt küpsenud kattega pitsa.

Pea ka meeles, et kuna sa ilmselt kuumutad oma ahju rohkem kui tavaliselt, on oluline, et see oleks puhas, kuna toiduosakesed võivad nii kõrbeda või suisa põlema minna.

Mõnusat nädalavahetuse pitsaküpsetamist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles