17 aastat proovimist lõppes kuuikute sünniga

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VCU Medical Center

Ameerika Virginia osariigi paar püüdis last saada 17 aastat. 11. mail sai nende unistus teoks – tervelt kuuekordselt!

Ajibola Taiwo ja Adeboye Taiwo tõid 40 arsti ja medtöötaja abiga ilmale kolm tüdrukut ja kolm poissi. Beebide sünnikaal jäi 737 ja 1332 grammi vahele ning nad on hetkel Richmondi lastehaigla intensiivraviosakonnas jälgimise all, kuid FoxNewsi andmetel läheb beebidel hästi.

Ajibola ja Adeboye on pärit Nigeeriast ja esmakordselt nägid nad ultrahelimasinal tuksumas nelja südame lööke novembris. Jaanuaris kinnitasid aga arstid, et tulekul on kuus titte. «Ma olin nii elevil,» ütles Adeboye. «Lõpuks ometi olid lapsed tulekul!»

Pole selge, kas beebid sündisid viljatusravi tulemusena, kuid selline sünd on Ühendriikides harukordne. CDC ehk haiguste kontrolli- ja preventsioonikeskuse andmetel sündis 2015. aastal Ameerikas neljast miljonist juhust vaid 24 viis või rohkem last korraga.

Raviarsti Ronald Ramuse sõnul on olnud selle raseduse kulg ja õnnelik lõpp imeline teekond. «Mitte just iga päev ei too vanemad koju kuuikuid,» ütles Ramus. «Proua Taiwo sõi, magas ja hingas seitsme eest. Oli oluline, et me toetaksime teda sel teekonnal ja see oli üks suurimaid asju, mida me saime meeskonnana teha.»

Taiwo sünnitas keisrilõike abil 30+2 rasedusnädalal. Koju pääses ta juba 18. mail ja paar aitab intensiivraviosakonnas beebisid turgutada. «Ma loodan, et kõige väiksem mu beebidest kasvab suureks ja saab öelda: «Ma olin nii tilluke, kuid vaadake mind nüüd!»,» ütles uhke ema. «Ma tahan, et mu lapsed tuleksid siia tagasi ja õpiksid teiste eest hoolt kandma samamoodi, nagu on arstid ja õed siin meie eest hoolt kandnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles