Kui palju on neid inimesi, kes harrastavad grupiseksi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

On olnud aegu, kui seks oli lubatud vaid abielupaaridele, misjonäripoosis ja pilkases pimeduses. Nüüd räägitakse seksuaalsuhetest üha vabamalt ja järjest rohkem on noori, kes tunnistavad avalikult, et nende seksuaalne orientatsioon ei ole kivisse raiutud. Kas tulevik ongi vaid lühisuhete ja järjest pöörasemate seksiseikluste päralt?

Vahel võib sellest avameelitsemisest välja lugeda, et kõik vähegi huvitavamad inimesed harrastavad grupiseksi. On see tõesti nii? Psychology Today vaatas, mida näitavad sellealased uuringud. 

Ashley Thompson Wisconsini Ülikoolist ja Sandra Byers New Brunswicki Ülikoolist leidsid varasematest kolmekaid uurinud töödest mitu probleemi. Näiteks oli kasutatud uurimiseks meetodeid, mis eeldasid, et osalised on mitme partneriga seksi suhtes negatiivsemad kui positiivsemad või ei tehtud kuidagi vahet inimeste suhtumises, huvis ja käitumises. Seega kutsusid nad uueks uuringuks kokku 300 meest ja naist vanuses 18-24.

Thompson ja Byers koostasid oma küsimustiku inimeste seksuaalharjumuste, täpsemalt kolmest inimesest koosneva grupiseksi, uurimiseks. Esiteks taheti teada, kuidas kolmekatesse suhtutakse, kas neis osalevaid inimesi peetakse tiirasteks, meeleheitlikeks või rahulolevateks. Lisaks muidugi uuriti, kas küsitluses osalevad inimesed on kolmekas osalenud või tunneks võimaluse tekkides selle vastu huvi. 

Selgus, et suhtumine grupiseksi on väga erinev, välja tuli palju positiivseid, kuid ka palju negatiivseid arvamusi. Meestele meeldis see mõte rohkem kui naistele: suhtumise skaalal oli meeste skoor seitsmest 4,3, naistel 3,2.

Väga suur erinevus sugude suhtumises grupiseksi esines siis, kui küsiti osaliste endi huvi selle vastu. Koguni 82 protsenti meestest oli varmalt nõus kolmanda inimese oma voodisse võtma, naistest oli selleks huvi vaid 31 protsendil. Kui huvi erinevus on nii suur, tekib küsimus, kas kõik naised, kes seda sooviksid, on sellega ka kaasa läinud?

Nimetatud uuringus osalenud meestest ja naistest oli päriselt kolmekat proovinud vaid 13 protsenti, neist suurem osa olid mehed. Jaatavalt vastanutest omakorda olid 17 protsenti olnud grupis, kus oli kaks meest ja üks naine, 51 protsenti grupis, kus oli kaks naist ja üks mees ning 26 protsenti neist oli nautinud mõlemat olukorda. 

Uuringust selgus, et on inimesi, kel on grupiseksi vastu suurem huvi, kuid tegelikult harrastavad seda väga vähesed. Thompson ja Byers järeldasid tulemustest, et noored on avatud suhtumisega ei mõista teisi grupiseksi pärast hukka, kuid ei ole ise väga motiveeritud seda järele proovima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles