Salapärane Salme annab nõu: mis lootust on töönarkomaanil ja mida teha, kui juuksur soengu ära rikkus

Salme Saladus
, inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne. Foto: Mary Evans / Scanpix

Kas lootusetul töönarkomaanil on veel lootust? Kas juuksur on su koledas soengus süüdi? Kas uut kallimat saab usaldada? Olge mureta, kõigile teie küsimustele vastab Salapärane Salme! Inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja ning meie usaldusväärne suhteekspert lahendab kõik teie probleemid!

Mida teha? Olen muutunud totaalseks töönarkomaaniks – elu on ainult rutiinne töö-kodu-töö. Nädalavahetustel kuskil väljas käimine ja lõbutsemine on täiesti lootusetud. Lapsi-meest pole, vanus üle 30. Kas peaksin jätkama kuni pensionini?

Kullakene, mitte mingil juhul! Ega siis inimesed selleks ei ela, et tööd teha, nad teevad tööd selle jaoks, et elada! Mina arvan, et sul on vaja kiiremas korras välja mõelda, miks sa oma elu selliseks teinud oled.

Ütled, et väljas käimine ja lõbutsemine on lootusetu, miks siis? Kui mina olin sinuvanune, olid mul juba kaks last, aga sellest hoolimata käisin kaks korda kuus sõbrannadega istumas. See oli selge nagu aamen kirikus, et kui ämm ja mees lapsi ei vahi, et mina saaks natuke ennast tuulutada, läks meil kodus tüliks. Puhanud naine on ikkagi rõõmus naine, aga rõõmus naine teeb kodus kõigil tuju heaks.

Ja mis sinul veel viga, kui pole pisiperet, kes sind takistaks? Tead, kolme aasta pärast on sul nagunii päts ahjus ja siis sügate kallimaga kodus teleka ees teineteise selga, nii et parem pidutse praegu isu täis.

Salme, kas sa tead, mis Facebook on? Mul on selline mure, et ma ei suuda otsustada, kas olla oma eksidega seal sõber või mitte? Hakkasin hiljuti kellegagi käima ja uus peika küsib vahel, miks mul nii palju erinevaid mehi sõprade hulgas on. Ma võiks nad ju ära kustutada, aga mõtlen, et kui praeguse tüübiga välja ei tule, on hea ju, kui ülejäänutega mingigi kontakt säilib.

Oota, kui palju neid siis on? Kolm? Kolmkümmend? Mis ma oskan öelda, kallikene, sa ei ole oma aega raisanud. Nüüd pead otsustama, kas selle uue poldiga on tore ja kui tore täpselt. Vaata, tema tunneb ennast muidugi ebakindlalt, kui näeb, et igat sinu pilti terve parv võõraid musklimehi laigib ja sind kommentaarides iluduseks kutsub. Mis ta siis sinu arvates tegema peaks, kirjutama sinna teiste sekka, et mulle meeldib ka see pilt?

Teiselt poolt saan ma sinust ka aru. Mulle tundub su jutu järgi, et oled tükk aega vallaline olnud, kuidas siis muidu sul kamp vallalisi meestuttavaid tekkis. Nüüd aga oled kellegi leidnud ja ei julge veel seda uut inimest piisavalt usaldada, et teie suhtesse päriselt uskuda. Mõtled, et kes liiga palju loodab, on ise loll, kui haiget saab, jah?

Noh, vaata, ega see armastus niisama ei tule, natuke peab ikka vaeva ka nägema ja riskima. Nii et tule natuke oma uuele mehele vastu ja usu temasse ning kustuta varuvariandid ära. Kui aga sa seda üldse teha ei taha, ütleb see rohkem kui küll teie suhte kohta. Äkki ta ei meeldigi sulle ja õilis tegu oleks tal minna lasta?

Tere! Otsustasin, et teen endale kevade puhul uue soengu ja andsin juuksurile vabad käed. Tema aga lõikas mu juuksed jube lühikeseks ja värvis hästi tumedaks ja nüüd ma ei tunne ennast enam üldse ära. Tööl kõik kiidavad, aga mulle ei meeldi! Kas ma saan nõuda juuksurilt kompensatsiooni?

Kuule, mine nüüd poodi, osta endale üks suvaline ajaleht. Tee see lahti ja loe, kui palju on maailmas sõdu, taude, näljahädasid, idiootministreid ja muud kannatust. Need on asjad, mille pärast muretseda, su juuksed kasvavad tagasi.

Salme ootab kirju aadressil naine@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles