Eeskujulik õpilane kõrvaldati õppetööst ja jäeti ilma lõpupeost, sest ta kandis seda pluusi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Võiks arvata, et stipendiumit saav õpilane, kelle keskmine hinne on 4,4, peab tegema midagi eriti ekstreemset selleks, et tal ei lubata kaks nädalat õppetööst osa võtta ning keelatakse ka lõpupidu. Aga ei. Põhja-Carolina Hickory Ridge keskkooli õpilane sai nii karmi karistuse ainuüksi seetõttu, et koolidirektor pidas tema pikkade varrukatega pluusi ebasündsaks. 

Summer istus koolisööklas, kui tema poole pöördus direktor, kes ütles, et neiu ei kanna õppetööks sobivat pluusi ja peab end kinni katma. Kuigi Summer ei hakanud direktorile vastu vaidlema, saatsid turvatöötaja ja direktor neiu turvaruumi, kus tal kästi riided kohe ära vahetada. Direktor ähvardas, et kui Summer pluusi ära ei vaheta, siis ta arreteeritakse, edastab WCNC. 

Turvamees seisis neiu lähedal ja hoidis kätt relval. Summer otsustas keelduda ja ei vahetanud riideid. Allumatuse pärast kõrvaldati ta õppetööst ja tal pole õigust osa võtta ühestki koolilõpuga seonduvast üritusest, sealhulgas lõpupeost. 

Juhtunu on äratanud sotsiaalmeedias väga palju tähelepanu ja paljud avaldavad arvamust, et koolidirektor peaks tööst ilma jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles