Eksperdid hoiatavad: beebidele ei tohiks seda jooki anda

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tänapäeval on kõik asjad nii tervislikud ja ökod, et teinekord kipub kaduma arusaamine, mis tegelikult kehale kasulik on.

Kuna puuviljad on ju tervislikud, siis võiks arvata, et ka mahl on tervislik. Ameerika pediaatrite ühing tahab aga kõigile meelde tuletada, et «tervislik» pole sõna, mida seostada mahlaga, eriti kui me räägime alla aasta vanustest beebidest.

Puuviljamahlas ei ole beebidele mingit toiteväärtust, vaid see aitab hoopis kaasa laste ülekaalulisusele ja hambaprobleemidele, kirjutab AOL. Mahla asemel paku beebile värsket puuvilja, kuna see sisaldab vähem suhkrut ja rohkem kiudaineid. Kui laps on aga rohkem kui aasta vana ning toitub üleüldises plaanis tervislikult, ei tee 100-protsendiline puuviljamahl kurja. Vanuses 1-3 võiksid lapsed juua umbes 100 ml puuviljamahla päevas, vanuses 4-6 170 ml ja lapsed vanuses 7-18 võiksid juua mitte rohkem kui tassitäie (230 ml) mahla päevas.

Pediaatrid hoiatavad ka, et lapsele peaks pakkuma jooki tavalisest, mitte tilaga tassist, kuna see aitab kaasa hammaste lagunemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles