Seitse nõuannet, kuidas kasutada isepruunistavat kreemi ja mitte jääda triibuliseks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Teoorias on isepruunistuv kreem imeline kosmeetiline toode, mis teeb naha kuldpruuniks, aga ei kahjusta seda nii nagu päike. Kuna see ei ole siiski massiliselt päevitamist asendama hakanud, võib süüdistavalt osutada nahale jäänud vöötidele ja oranžidele pihkudele. Kuidas neid vältida?

Kõige pealt koori nahk ära. Naha koorimine on kõige olulisem punkt, mida isepruunistujat kasutades peaks teadma. Õlivaba koorijaga naha puhastamine kindlustab, et kreemipäevitus ei jääks laiguline või ebaühtlane. Hõõru eriti põhjalikult üle oma küünarnukid, põlved ja pahkluud, kus nahk on kõige paksem. Ära raseeri või vahata 24 tundi enne isepruunistuva kreemi kasutamist, hoiatab Pure Wow.

Niisuta keha valikuliselt. Pärast koorimist kanna nahale õlivaba niisutavat kreemi kõige kuivematele kohtadele ehk taaskord küünarnukkidele, põlvedele, pahkluudele ja jalalabadele. Tänu sellele ei imbu nendesse kohtadesse liiga palju pruunistuvat kreemi, mis võib muidu teha keha laiguliseks. 

Ära kanna isepruunistuvat kreemi nahale paljaste kätega. Jah, selleks tuleb kas osta eraldi toode (päevituskinnas) või kasutada tavalist latekskinnast, et kreem jääks nahale ühtlasemalt ja ei määriks käsi ära. 

Alusta altpoolt. Esimesena kreemita jalalabad, siis pahkluud ja sääred. Käed jäta kõige viimaseks. Tänu sellele ennetad veidrate triipude ja laikude tekkimist, mis tuleks ettepoole kummardamisest.

Vigu paranda kohe! Nii kui märkad, et mõni koht tundub ebaühtlane, laiguline või triibuline, paranda viga ära. Selleks võid vatitiku otsa kanda beebiõli, mille saad panna tumedamale alale ja jätta see 10 minutiks seisma. Seejärel võta puhas niiske lapp, millega saab üleliigse kreemi maha pühkida ja alusta puhtalt lehelt.

Koori edasi. Olenevalt sellest, kui palju sa higistad ja mis riideid kannad, hajub isepruunistuva kreemi tulemus mõnes kohas kiiremini kui mujal. Selleks, et jume hajuks ühtlasemalt, koori aeg-ajalt oma nahka. 

Ära unusta päikesekaitsekreemi. Kuigi kreemi tõttu tundub, et sa oled päevitunud, on nahk tegelikult õrn ja vajab kindlasti päikesekaitsekreemi. See on ju ometigi põhjus, miks sa isepruunistuva kreemi valisid! Kasuta tugevat päikesekaitsekreemi ja ole terve!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles