Imeilus, suursugune, hinnaline aia kuninganna

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
’Ilon Wikland Rose’
’Ilon Wikland Rose’ Foto: Mart Ojasalu

Nõnda ülistatakse roosi, seda lillede kuningannaks kutsutut. Iga kirgliku aiapidaja valdustes kasvab vähemalt üks roos, seekord tutvustavad oma lemmikuid ja põnevaid uusi sorte Eesti tuntud roosikasvatajad.

Maailma populaarseima lille ehk roosi aretusega on tegeldud sajandeid ja tänapäeval tuntakse tuhandeid roosisorte. Nende hulgas on nii pargi-, pinnakatte-, põõsas-, roni- kui ka vanu ja uus-antiikroose. Kes kunagi roosile sõrme andnud, see on peagi kättpidi okastes kinni ega kavatsegi neist enam lahti lasta.

Kirg kogu eluks

Maailma populaarseima lille ehk roosi aretusega on tegeldud sajandeid ja tänapäeval tuntakse tuhandeid roosisorte. Nende hulgas on nii pargi-, pinnakatte-, põõsas-, roni- kui ka vanu ja uus-antiikroose. Kes kunagi roosile sõrme andnud, see on peagi kättpidi okastes kinni ega kavatsegi neist enam lahti lasta. See on kirg kogu eluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles