Üheksa soenguviga, mis teevad sind vanemaks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Pole paremat tunnet kui uue lõikuse tunne. Sa märkad end tänaval kõndides vaateaknalt ja libistad käe läbi juuste – mõnus! Kahjuks aga vale lõikus võib õõnestada su enesekindlust ning muuta su välimuse vanemaks.

Hea uudis on aga see, et sa võid kergete vahenditega kehva välimust põhjustavaid vigu parandada! The List küsis juuksuritelt parimaid nippe, kuidas vältida enim levinud soenguvigu.

1. Liiga pikad juuksed. Naised võivad edukalt pikad juuksed välja kanda, kuid seda teatud piirini. Ülipikad kiharad muudavad su alati vanemaks. Ka tasub pikkade juuste puhul vältida stiili eest lühem, tagant pikem.

2. Vale pikkus. Sinu näokujuga sobiva õige lõikuse leidmine võib olla eluaegne teekond. Küsi nõu oma stilistilt. Vananedes meie juuksed õhenevad, nii et neid liiga pikana hoides rõhutame me kiduramaks muutuvaid kiharaid. Samuti tasub tähele panna, et juuksed oleksid lõigatud järku, sest täpselt ühepikkune soeng kõikjal teeb sind kindlasti vanemaks.

3. Sa ei muuda oma look’i. Vanemaks saades teevad paljud naised selle ühe vea: nad ei muuda oma look’i ja näevad samasugused välja aastakümneid. On oluline areneda!

4. Ole värviga ettevaatlik. Liiga tumedaks värvimine võib su vanusele aastaid lisada. Sinu juuksevärv peaks sobima kokku su nahatooniga – kahvatu naha juurde öömust ei sobi ning pealegi on alati hea, kui juustes on erinevaid toone, mis lisavad sügavust ja dünaamikat. Samas: ettevaatust triipudega! Need on jällegi asjad, mis sobivad rohkem teismelistele.

5. Seitel on vales kohas. Otse pealael olev seitel ei sobigi kõigile, kuid see ei tähenda, et sa peaksid seitli kõrva kohale sättima. Katseta ning leia õige nurk ja ära unusta ka tukka – mõnel juhul kustutab see aastaid!

6. Liiga palju kohevust. Kohevad juuksed on kaunid, kuid ka siin võib minna üle piiri. Tupeerimisega kõrgustesse liikumise asemel katseta parem kohevust lisavate kvaliteetsete šampoonidega.

7. Liiga vähe kohevust. Paljud mehed ja naised lähevad aga teist teed ning lubavad õhenevatel juustel otse näole langeda. See aga rõhutab taas vanusega loomulikku juuksekadu ning ka näojooni, mida sa rõhutada ei tahaks. Vaata, et sa ei kasutaks liiga palju tooteid, mis su juukseid vastu pead ei suruks.

8. Vale šampoon. Suurepärased juuksed nõuavad õigeid tooted, vananedes ei pruugi normaalsetele juustele ette nähtud šampoon enam sobida. Vananevad juuksed nõuavad korra nädalas maski, tooteid, mis kaitsevad värvi, on kuumakindlad ning võitlevad kräsupeaga.

9. Hoia oma juukseid. Kaktised juuksed näevad alati oma east vanemad välja ja ka sina näid nii vanem. Kui juba märkad katkisi otsi, on aeg minna salongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles