Milline on ideaalne mehe kehakuju?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: Vida Press

Usain Bolt ja Cristiano Ronaldo on maailmatasemel sportlased ja oma ala tipptegijad, mistõttu pole ime, et nad on teistele meestele eeskujuks. Aga nagu näitab uus uuring, pole ainult nende sportlikud võimed see, mida teised mehed omalegi tahaks. Tuleb välja, et nii Boltil kui Ronaldol on selline kehakuju, mida suurem osa meestest peab ideaalseks.

Nende torso kitseneb õlgadest vöökohani - see on kehatüüp, mida nimetatakse «tagurpidi kolmnurgaks». See on üks kehakujudest, mille uurijad Forza Supplementsi tellitud uuringus 2000 mehe välimust analüüsides välja tõid, edastab Daily Mail.

Uurijate sõnul saab kõik mehed liigitada kas ristkülikuks, ovaaliks, kolmnurgaks, rombiks või tagurpidi kolmnurgaks

Kõige levinum neist on ristkülik (umbes 40 protsenti meestest). Selline kehatüüp on näiteks David Beckhamil ja Harry Stylesil. Nagu nimetusest võib välja lugeda, on sellise figuuri puhul torso ristkülikukujuline ja lame ning puusad ei kitsene.

David Beckham PSG treeningul. / Scanpix
David Beckham PSG treeningul. / Scanpix Foto: SCANPIX

26 protsenti meestest on ovaalse kehakujuga. Staaridest saab näiteks tuua James Cordeni ja Elton Johni, kel on üleliigsed kilod kogunenud ülakehale ühtlaselt. Uurijate sõnul liigub sellesse kategooriasse üha rohkem mehi, kuna rasvumine on plahvatuslikult tõusnud.

Elton John
Elton John Foto: Matt Crossick/PA Wire/PA Images/Scanpix

Umbes 14 protsenti meestest võib pidada end kolmnurgaks, mille puhul on üleliigsed kilod kogunenud peamiselt kõhule. Tuntud inimestest võib tuua näiteks David Walliamsi ja Michael McIntyre’i. 

Michael McIntyre. /Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix
Michael McIntyre. /Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: Ian West/PA Wire/PA Images

Rombe on veidi vähem, 13 protsenti. Need on mehed, kes teevad palju trenni ning kelle ülakeha on seetõttu roiete ümber laiem kui vöökohal. Selline kehakuju on näiteks Daniel Craigil ja David Gandyl. 

Daniel Craig / Scanpix
Daniel Craig / Scanpix Foto: SCANPIX

Kõige harvem näebki tagurpidi kolmnurka, sest see on vaid viiel protsendil meestest. Ronaldo ja Bolt on tippsportlased ja nende kehakuju peavad teised mehed kõige ideaalsemaks. 

Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: AP Photos/Tim Ireland/Scanpix

Uurijate sõnul ei saa oma kehakuju juures väga palju muuta, kuid trenn ja toitumine teevad siiski palju ära. Ristkülikuks saab rombiks, kui teha tööd sellega, mis on sulle antud. Daniel Graig on selle heaks näiteks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles