Lätlased tõid Tallinnasse maagilise gastronoomiaetenduse

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Läti saatkonnas gastronoomiline etendus «Latvian Senses», mille eesmärgiks oli tutvustada 2017. aasta Euroopa gastronoomia regiooniks valitud Riia-Koiva piirkonda ja selle hõrgutisi.

Saabudes võttis külalisi vastu esineja, kes jagas inimesed tantsu abil kahte gruppi ning sellele järgnes meeltega mängiv õhtusöök, mis viis külalised unikaalsele gastronoomilisele seiklusele eriliselt kujundatud ruumides. Õhtu jooksul toodi esile kaunid metsad, jõed ja aasad ning nende saadused.

Koiva ehk veeruumis pakuti erilise etenduse saatel suppi, silmusid ja söödavat merevaiku. Metsaruumis esitleti Läti varandust – kasemahla ja kopraliha. Aasaruumis aga said külalised nautida mesilaste sumina saatel desserti.

Läti toiduturismi esitleval üritusel osales 40 külalist – juhtivad Eesti meedia esindajad, ajakirjanikud, blogijad, arvamusliidrid, samuti turismitööstuse esindajad. Lätit esindas üritusel Läti suursaadik Eestis Juris Bone, samuti olid kohal ka Läti Investeeringu- ja Arenguagentuuri turismi osakonna ja Riia Turismi Arengubüroo esindajad.

Euroopa gastronoomia regiooni (European Region of Gastronomy) tiitel loodi kohalike toidukultuuride edendamise, traditsioonide säilitamise ja gastronoomilise juurdekasvu eesmärgil ning muidugi turismi arendamiseks nendes piirkondades. Kandidatuuriks valmistudes loodi koos koostööpartneritega eriline «Wild at palate» kontseptsioon, mille põhimõtteks on populariseerida neid tooteid ja tooraineid, mis on saadaval Läti metsades, jõgedes, aasadel jne.

Ürituse korraldasid Riia Turismiarenduskeskus, Sigulda piirkonna volikogu, Võnnu linnavolikogu ja Valmiera linna omavalitsus koostöös LIAA turismi osakonna ja Liepaja linnavolikoguga. Kontseptsiooni töötas välja «Skudras metropole», toidu eest hoolitses «Restorāns 3» ning koostööpartneriteks olid «Vaidavas keramika» ja «Valmiermuižas alus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles