Miks tuleb naisele kasuks, kui päevade ajal end rahuldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Menstruatsioon ei ole enamasti just meeldiv. Kõht valutab, pea valutab, jõudu ei ole ja mõnel on veel südagi paha. See on aeg, kui tuleb enda eest rohkem hoolitseda. 

Ajakiri Women’s Health ütleb otsesõnu välja, et see on väga hea aeg eneserahuldamiseks. Kuigi see on ka muul ajal tore ja tervislik tegevus, on dr Logan Levkoffi sõnul paljudel kujunenud arvamus, et päevade ajal peaks elu justkui seisma. «Ja see on nii tobe,» leiab arst. «See on valearvamustest ja misogüüniast nii läbi imbunud.»

Päevade ajal masturbeerimine on naisele väga kasulik. Peale selle, et orgasm on mõnus, leevendab see ka menstruatsioonivalu. Orgasmi ajal vallanduvad organismis dopamiin ja oksütotsiin, mis toimivad loomuliku valuvaigistina. 

«Orgasm aitab ka paremini magama jääda,» lubab Levkoff. «Sel on tervisele väga suur kasu.»

Suure tõenäosusega oled isegi märganud, et oled menstruatsiooni ajal himuram. Chicago ülikoolis tehtud uuring näitas, et ovulatsiooni käivitav luteiniseeriv hormoon tõuseb järsult just päevade ajal. Sel ajal on naisel ka rohkem seksuaalfantaasiaid. 

Järgmine kord, kui päevad teevad tuska ja valu on raske kannatada, pane jäätis kõrvale ja hoolitse rahus oma tervise eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles