Kuidas õigesti nõusid pesta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Kuidas sina nõusid pesed? Kuidas iganes see ka ei oleks, tuleb välja, et aastaid töökindlust tõestanud meetod ei pruugi vastata «teaduslikule» lähenemisele nõudepesule.

News.com.au vahendab, et kõige olulisem trikk nõude puhtaks saamiseks on ettevalmistus. Puhasta ära kraanikauss, nõudepesurest ja köögi tasapind. Seejärel jaota nõud vastavalt sordile: noad-kahvlid, taldrikud, tassid, potid-pannid jne.

Täida kraanikauss kuuma veega ja nõudepesuvahendiga. Pea meeles, et just kuum vesi on see, mis peamiselt mustuse vastu võitleb, vahendit ei pea üleliia kasutama. Kui sul on kodus kaks kraanikaussi, siis teise peaksid täitma kuuma puhta veega loputamiseks. Samuti tasub mõelda suurema kausi ostmisele, mida sel otstarbel kasutada, kui sul teine kraanikauss puudub.

Kummikindad lubavad kasutada kõige kuumemat vett ning samuti säästavad su käsi. Samuti vajad sa nuustikut ja harja. Sa oled valmis alustama!

Esmajärjekorras pese klaasid. Seejärel võta ette nõud määrdumise järjekorras: puhtamad enne. Tavaliselt on selleks tassid, seejärel noad-kahvlid, taldrikud ja kausid. Pese nõusid põhjalikult, seejärel loputa ja aseta restile. Kui pesemise käigus vesi liiga mustaks läheb või ära jahtub, vaheta kraanikausis vett.

Viimasena võta ette potid-pannid. Eemalda söök ning jonnakamad plekid saad ära, kui leotad potti 20 minutit söögisoodaga «maitsestatud» vees. Proovi mitte jätta nõusid ööseks likku, kuna selline vesi on parim kasvukoht bakteritele.

Kuidas täita nõudepesumasinat õigesti?

Väljaanne annab ka nõu, kuidas täita õigesti nõudepesumasinat. Siin on juhised.

  • Ära aseta nõusid liiga kokku, kuna nii on masinal raske mustuseni pääseda.
  • Pane noad-kahvlid korvikesse, teravad otsad allpool. Väldid enda pussitamist!
  • Raskemad nõud lähevad alumisse riiulisse.
  • Keskmine või ülemine riiul on ette nähtud tasside, klaaside ja väikeste nõude jaoks.
  • Väga mustad nõud tasuks enne üle loputada ning asetada masina keskosasse, must pool allpool.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles