Peaasi.ee: noorte Eesti meeste peamine surmapõhjus on suitsiid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Novak / PantherMedia / Scanpix

30. mail toimub Tallinnas Energia avastuskeskuses Eesti meeste vaimsele tervisele keskenduv konverents «Mis toimub kangelase peas?». Statistika näitab, et Eesti noorte meeste põhiliseks surmapõhjuseks on suitsiidid.

«Vaimse tervise probleemidega tegelemine nõuab julgust ja probleemidele näkkuvaatamist,» ütles konverentsi korraldava MTÜ Peaasjad psühholoog ja perenõustaja Daniel Soomer. «Eesti ühiskonnas mees pigem ei leia tuge raskustest ülesaamiseks, sest abi otsivat meest ei peeta mehelikuks.»

Soomeri sõnul tuleb seda muuta ja aidata ka meestel probleemidest avatumalt rääkida ning julgustada abi otsimist. «Muidu me ei suuda muuta seda, et 10-24-aastaste poiste ja noormeeste seas on suitsiid kõige levinum surmapõhjus,» lisas Soomer.

30. mail toimuv konverents «Mis toimub kangelase peas?» keskendubki meeste vaimsele tervisele. «Mees kannab Eesti ühiskonnas sageli kangelase koormat, kes peaks üksi kõigega hakkama saama – seda enam peame senisest avatumalt rääkima meeste vaimse tervise probleemidest ja nende ületamise võimalustest,» ütles Soomer.

Konverentsil esinevad mõttekoja Praxis juht Tarmo Jüristo, ettevõtja Rasmus Rask, koomik ja disainer Kaarel Nõmmik, Norra kliiniline laste- ja kohtupsühholoog Svein Øverland, psühhoanalüütik Endel Talvik, mitmekesisuse nõustaja Kristina Papsejeva, MTÜ Peaasjad koolitajad Daniel Soomer ja Umberto Dorus Geerts ning T-teater.  

Vaata konverentsi kohta lisa http://peaasi.ee/konverents-mis-toimub-kangelase-peas/.

Konverentsi korraldab MTÜ Peaasjad koostöös Sotsiaalministeeriumiga. Konverentsi rahastab Norra finantsmehhanism. Peaasjad MTÜ meeste vaimse tervise tegevusi toetab Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing (Sinilille kampaania).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles