Kümme viisi, kuidas suhtes rahu hoida

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Esmajärjekorras pead sa hoolitsema iseenda vajaduste eest. Olgu selleks siis õhtune jõusaaliskäik või segamatu tund raamatu seltsis – püüa hoida oma neid harjumusi, mis on mõeldud vaid sulle endale. Siis oled sa heas vormis, et ka partnerile pühenduda.

Paku oma kallimale mingil hetkel päevas jagamatut tähelepanu. Kuula teda, ära tunne survet talle vastata. Hoia silmsidet, et ta teaks, et sa teda kuulad. Palju tülisid saab alguse just sellest, et üks osapool arvab, et teine ei kuula ega pole huvitatud.

Võta hetk, enne kui hakkad kallimaga rääkima. Kui sul on halb tuju, püüa hoida jutt minimaalne, muidu kannad oma negatiivsuse suhtlusse üle ja see pole lihtsalt aus, kuna tema pole ju süüdi. Rääkige siis, kui tume pilv on hajunud.

Ära torma järeldustega. On ahvatlev ehk mõelda, et ta on valesti käitunud või teinud midagi, et sulle meelega haiget teha, kuid on suur šanss, et see pole nii, kirjutab Female First. Enne kui sa teed otsuse juhtunu kohta, küsi temalt selgitust. Partneri teod ja sõnad pole alati halvasti mõeldud.

Kui sa oled kallima peale pahane, siis tõmba sügavalt hinge. Enne probleemist rääkimist lase äkkvihal hajuda. Ei tule head nahka sellest, kui hakkad vihast vahutades probleemi lahendama.

Tee selgeks, kuidas end maha rahustada. On selleks jalutuskäik? Patja röökimine? Tee seda nii, et kallim sind ei näe ja alles siis võta jutud üles.

Palu partneril olla sinuga aus. Kui sulle tundub, et sa ei panusta ehk temasse või teie suhtesse piisavalt, siis palu tal seda sulle öelda. Muidugi taktitundeliselt! Asi ei saa enne korda, kui te mõlemad sellest teadlikud pole.

Vaata enda sisse. Tavaliselt norid sa tüli, sest suhtes peegeldub miski, millega sa enda juures rahul pole. Kõigepealt tasub vaadata enda sisse ning alles siis otsustada, kas see on partner, kes ängi põhjustab, või on tegemist sinu enda tunnete, ebakindluse või eelarvamusega.

Mõtle asjadele, mida te teineteise heaks teete. Sulle võib tunduda, et su partner teeb sinu heaks väga palju, kuid ära unusta, et ka sinul on suhtes suur roll kanda. Te mõlemad olete olulised, et suhe töötaks, mitte vaid üks teist.

Olge teineteisega haavatavad. Mõnikord, kui sa hoiad tagasi mõnda negatiivset emotsiooni nagu kurbus või mure, võib see väljenduda vihas või frustratsioonis. Selmet maskeerida tõelist tunnet, näita oma partnerile, et sul on vaja nutta või miski teeb sind ärevaks. Tunnetest valesti aru saamine võib kallima kiiresti eemale tõugata – ajal, kui sul on vaja, et ta oleks lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles