Purustame müüte: kas ripsmepikendused on tõesti ohutud?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa oled laisk meikija või on su oma ripsmed õhukesed ja kidurad, siis võib olla ripsmepikenduste paigaldamine lahenduseks efektsemate silmadeni. Samas on ripsmete paigaldamine pikk protsess, kuna iga «lehvik» liimitakse su oma ripsmete külge ükshaaval. Ka nende eemaldamine on paras ettevõtmine.

Livestrong otsustas uurida, kas tegemist on ka ohutu ilupraktikaga. Levinud ripsmepikendustega seotud müüte lükkab ümber New Yorgi silmaarst ja kirurg dr Jessica Lattman.

Müüt: pikendused ei kahjusta su loomulike ripsmete tervist.

Tegelikkus: pikendused on ohutud, aga mitte tingimata tervislikud. Kui ripsmeid paigaldab oma ala professionaal, kes kasutab steriilset varustust ja formaldehüüdivaba liimi, on dr Lattmani sõnul tegemist üsna ohutute iluvidinatega. Kuid mõnes salongis kasutusel olev formaldehüüdiga liim põhjustab ärritust ja allergiaid.

Müüt: sa võid ripsmepikendusi komplikatsioonideta kanda 50 aastat jutti.

Tegelikkus: mida lühemat aega neid kannad, seda parem. Dr Lattmani sõnul koguvad pikendused liiga kaua peal hoides baktereid. «Mõnikord inimesed ei puhasta neid, kuna nii püsivad pikendused kauem peal, kuid ripsmed koguvad baktereid, mis omakorda viivad põletikeni.» Lattman soovitab võtta paigalduste vahel nädal puhkamiseks, et ripsmepiirkond saaks tuulduda.

Müüt: ripsmed kukuvad välja normaalse kasvutsükli käigus, mitte pikenduste tõttu.

Tegelikkus: pikendused võivad põhjustada loomulike ripsmete väljakukkumist. Lattmani sõnul võib tõesti liimikoht olla põhjuseks, miks ripsmed välja kukuvad. Samuti võib ripsmete eemaldamise ajal nende sikutamine põhjustada ripsmekadu. Nii võid sattuda nõiaringi, kus pead paigaldama aina enam pikendusi, et sul üldse ripsmeid oleks. Lahenduseks on lasta ripsmeid eemaldada professionaalil ning ise mitte nendega mängida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles