Meditsiiniline põhjus, miks Beyoncé huuled suuremad näivad

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyoncé
Beyoncé Foto: Instagram / Sipa USA / Scanpix

Kui fännid tähele panid, et Queen Bee huuled näivad lopsakamad, läksid kiirelt liikvele kuulujutud täitesüstidest. Kuid tuleb välja, et nagu paljude asjadega siin ilmas, ei tasu kohe järeldusteni tormata.

Lauljatari esindaja sõnul on tegemist lihtsa raseduse kõrvalnähuga. Rasedus mõjutab naise keha teadupoolest mitmel viisil, kuid huulte paisumisest pole vast paljud varem kuulnud.

Günekoloog Sherry Ross, kes töötab Providence Saint John’si tervisekeskuses, kinnitab, et tegemist on tõelise asjaga. «Paistetus on normaalne osa rasedusest,» ütleb arst, kes on ka raamatu «Sheology: The Definite Guide to Women’s Intimate Health. Period» autor. «Paistetus ilmneb kõikjal su kehas, kaasa arvatud huultes.» Ka «alumistel huultel» võib raseduse ajal suurenemist märgata, vahendab AOL.

Mõned naised on ka märganud, et raseduse ajal kipuvad huuled kergemini lõhenema. Mis puudutab ülejäänud nägu, siis võib see muutuda ümaramaks ja õhetada, põskedele võivad mõnikord tekkida tumedad laigud, sünnimärgid ja tedretähnid võivad samuti suureneda. Kuna suureneb ka rasueritus, lööb mõnedel naistel välja akne.

Muidugi on aga rasedusel ka palju boonuseid. Paljuräägitud rasedasära taga ongi just suurenenud verevool ja paranenud vereringe. «Raseduse ajal toimuvate hormonaalsete muutuste tõttu kasvavad su juuksed kiiremini, on paksemad ja läikivamad ja üleüldse tervemad,» selgitab dr Ross. Ka on näiteks nina kerge suurenemine üks võimalikke beebiootuse kõrvalnähtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles