Aasta ema tütred: meie vanaisa on oma vembuga väga rahul

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse aasta ema esitas konkursile tema äi, kel oli see plaan juba mitu aastat. Heli Veeberi tütarde kinnitusel on vanaisa oma vembuga rahul ja  nende ema kõrget tunnustust igati väärt.

«Meie vanaisa oli seda mõtet veeretanud juba mõnda aega ja esitas ta kandidaadiks. Ta palus, et me kirjutaksime toetuskirja ja ta on seda (tiitlit – toim) väärt, sajaprotsendiliselt on väärt,» ütles Eva Veeber, kelle ema Heli valiti tänavu aasta emaks.

Aasta ema vanima tütre Liisa Veeberi  sõnul olevat vanaisa sel kevadel, kui emal oli 60 juubel, otsustanud, et just nüüd on õige aeg tema esitamiseks.

«See oli mingi väga temalik asi, mida ta tegi. See, kuidas ta sellest rääkis, et selline vemp on vaja ära teha ja loodame, et see ka läbi läheb,» rääkis Liis Veeber. Noorima õe Elsa sõnul vanaisa on oma miniaga väga rahul ja «ilmselt ta tahtis seda kogu maailmale kuulutada».

Keskmise õe Eva Veeberi sõnul on ema väga hea ärakuulaja, kes hinnanguid ei anna. «Ma tahaksin  osata samamoodi käituda. Ka oma laste puhul, et ükskõik, mis olukord või probleem elus ette tuleb, et ma kõigepealt kuulan ära,» sõnas Eva Veeber.

Noorima õe Elsa Veeberi sõnul on ema alati olnud väga rahulik. «Ma ei mäleta, et ema oleks kärkinud või ei oleks oma emotsioone kontrollinud,» rääkis Elsa Veeber.

«Mulle tulevad meelde mõned pahandused, millega ma hakkama sain ja ma mäletan seda tunnet, et oma ema pahandada ma ei tahtnud. Ma ei tahtnud  talle pettumust valmistada,» ütles vanim tütar Liis Veeber.

Elsa Veeberi sõnul on ema kasvatanud lapsi headeks inimesteks, kes ei suhtu kellessegi eelarvamusega, ning on neil lasknud käia oma valitud rada. «Lastel peab laskma teha seda, mida nad ise soovivad. Vanemad ei saa ette kirjutada ei eriala ega muid valikuid elus. Nii on ema meid õpetanud,» ütles Elsa Veeber.

 Liis Veeberi sõnul tahaks ta osata oma lapsi kasvatada rahuliku eeskujuga, nagu tema ema on suutnud. «Ma ei mäleta, et ta oleks meile lugenud moraali. Ta tegi ise korralikult ja südamega ja selline teguviis tundub nüüd iseenesest mõistetav,» sõnas vanim tütar. «Ma tahaksin olla oma lastele samasugune ema. Ma ei ole kindel, et see mul alati õnnestub, aga ma proovin,» ütles poja ja tütre ema Liis Veeber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles