Homme «Naistejuttudes»: sul on päevad vä? Ei, menopaus!

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ylle Rajasaar (tagaplaanil) ja PMSis vaevlev Dagmar Lamp (esilplaanil)
Ylle Rajasaar (tagaplaanil) ja PMSis vaevlev Dagmar Lamp (esilplaanil) Foto: Dagmar Lamp

Homme on «Naistejuttude» podcast’is Dagmar Lambil külas Accelerista vastutav toimetaja Ylle Rajasaar ja Postimehe kolumnist Marin Piirla. Hoolimata hormonaalsetest teemadest saab nalja rohkem kui rubla eest!

Külas on hormonaalsed naised! Ylle Rajasaar jutustab, kui kohutav on läbi elada menopausi ning kui vähe tegelikult sellest naistele väga olulisest asjast avalikult räägitakse. «Üldse ei tohi ju tegelikult menopausist rääkida! See on selline tabuteema,» põrutab Ylle. «Naiste vananemine on üks neist teemadest, millest laiemalt rääkida ei taheta.»

Ylle usub, et tegemist on aga asjaga, millest kindlasti tuleks rääkida – valehäbita, vahel huumoriga, kuid kindlasti tasub sellest rääkida. Kuidas ennast menopausi ajal aidata? Mida võiksid teada üleminekueas naiste partnerid? Kuidas olla toeks?

Marin vaevles aga taskuhäälingu lindistamise ajal PMSi käes (nagu Dagmargi) ning see tähendas, et pisarad olid kerged tulema. Mida tähendab igakuine meeleolukõikumine? Miks ei peaks emaka omamist aga sugugi häbenema? Räägime sellest, kui vastiku alatooniga on küsimus «Mis, sul on päevad vä?» ja sellest, millises ühiskonnas me tegelikult elada tahaksime. Võime vastuse ka kohe ette anda: sellises, kus emaka omamist puudeks ei peeta.

Kuula «Naistejuttude» varasemaid saateid siit ja Soundcloudis võid ka meie jälgijaks hakata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles