Häid uudiseid reisisellidele: reisimine parandab seksi ja aitab kaotada kaalu

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Sõna rännuhimu saab täiesti uue tähenduse – värske uuring sedastab, et kui sa tahad elavdada oma suguelu ning kaotada mõned kilod, siis on aeg teele asuda!

Travel and Leisure vahendab, et Expedia korraldatud uuringust selgus reisimisel olevat tuntav mõju tervise paranemisele, enesekindluse tõstmisele ja kire suurendamisele. Tuleb välja, et olemas on isegi teaduslik põhjendus sellele, miks kired reisides lõkkele löövad. «Reisimine aitab vähendada stressihormooni kortisooli hulka kehas,» selgitab psühholoog dr Linda Papadoulos. «Stress ja ärevus vähenevad, tuju paraneb ning sellega kaasnevad mitmed, sageli ootamatud boonused selles kohta, kuidas me end ja oma elu näeme, milline on meie motivatsioon ja produktiivsus.»

Kuidas aga aitab maailmas ringi rändamine sul tervislikus kaalus püsida? Võtmesõna on rutiin. Tavaliselt kaasneb reisimisega rohkelt füüsilist aktiivsust, ühtlasi murrad sa välja oma tavapärasest, sageli ebatervislikust rutiinist. See samuti parandab su tuju. «Kui sa viibid palju päikese käes, vabaneb õnnehormoon serotoniin, mida seostatakse tuju paranemisega ning rahuliku ning keskendunud meeleoluga,» lisab Papadoulos.

Rohkem kui kaks miljonit uuringus osalenud inimest tõdesid, et reisimine on parandanud nende suguelu, kehatunnetust ning üleüldiselt suurendanud õnnetunnet. Ja lisaks: reisimine on muutnud neid loomingulisemaks. Aeg broneerida lennupiletid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles