Eesti Toidumess – Sööma! tegi toiduajalugu

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval Lauluväljakul toimunud Eesti Toidumess – Sööma! jättis märgi Eesti toidu ajalukku kui suurim toiduvaldkonna sündmus, mida Eestis varem korraldatud. 

70 000 ruutmeetril Lauluväljaku pinnal tutvustasid oma tooteid ja teenuseid ligi 2000 toiduvaldkonna ettevõtetega seotud inimest ning toiduhuviliste messikülastajate juurdetulv messi teisel päeval oli katkematu.

Messi peakorraldaja ja tippkoka Angelica Udekülli sõnul oli tegemist mastaapse toidupeoga, mis ühendas kõiki toiduvaldkonna tegijaid ja tarbijaid. «Mess andis suurepärase ülevaate Eesti ja eestlaste tänase päeva toidulauast ja –valikutest ning taaskord saime kinnituse, et Eestis osatakse valmistada tipptasemel toitu ning pakkuda kõrge kvaliteediga teenuseid,» lisas Udeküll.

Messil said kokku sajad toidusektoris tegutsevad ettevõtted ja messikülastajad, lavadel jagati palju toidualast infot professionaalidele ja kodukokkadele, lisaks tutvustasid oma kavasid nii tuntud kui uued Eesti muusika- ja tantsuartistid. Messihallis esitleti eksklusiivseid ekspositsioone Bocuse d’Or Eesti kandidaatidelt ja unikaalseid dekoratsioonielemente ja serveerimistarvikud koos Tauno Kangro toiduteemaliste taiestega.

Messi teise päeva oodatuim hetk oli Eesti kuulsaima kehaväänaja Vello Vaheri maailmarekordi ja Guinnessi rekordi püstitamise katse. Rohke publiku suureks heameeleks ja imestuseks rippus Vello Vaher jalad kaela taga hammaste abil rekordilise 4 minutit ja 12 sekundit ehk 252 sekundit!! Rekordi fikseerisid Kulturismi- ja Fitnessiliidu kohtunik Argo Ader ja Eesti Kergejõustikuliidu litsenseeritud kohtunikud Heldur Tuulemäe ja Raivo Kornet. Eelmine kehtiv rekord jalad kaela taga hammastega rippumises oli 94 sekundit. 

Messi teisel päeval viidi tunnustatud grillmeistri Enn Tobrelutsu juhtimisel läbi Eesti Grilliliidu kohtunike koolitus. Seekord koolitati 92 kohtunikku, kellel on õigus liidu läbiviidavatel võistlustel võistlustöid hinnata.

Samuti toimus täna tuntud peakoka ja Grilliliidu žürii esimehe Priit Toomitsa juhtimisel Grilli Gala 2017 võistlustoodete hindamine, mille tulemusel selgusid aasta parimad grillitooted. Võitjad avalikustatakse ja auhinnatakse Nielseni ja Grilliliidu kategooriates 9. juunil Pärnus Grillfestil. Kokku hindasid 32 kohtunikku 109 toodet kuues erinevas kategoorias.

5.-6. mail 2017. aastal Tallinna Lauluväljakul esimest korda toimunud Eesti Toidumessil - Sööma! esindas toiduvaldkonna tooteid ja teenuseid ligi 500 eksponenti. Mess koondab kõik Eesti toiduvaldkonna tegijad - tootjad, tarbijad, müüjad, Horeca sektor, toiduvaldkonnaga seonduvad organisatsioonid ja arvamusliidrid.

Mess toimub igal kevadel maikuu esimesel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles