Neli Pilatese treeninguga seotud müüti

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pikalt arvati, et jooga ja pilates on enam-vähem üks ja sama treening ja tõsi on, et neil on ühiseid jooni, kuid tegemist on siiski täiesti erineva trenniga.

PureWow vahendab neli kõige tavalisemat müüti, mida seostatakse pilatesega.

  1. Müüt: pilates on ainult naistele. Pilates on oma nime saanud Joseph Pilatese järgi, kes oli selle looja. Paljud varased praktiseerijad olid just mehed ja mitmed professionaalsed sportlased teevad oma trennile lisaks veel pilatest, et parandada tasakaalu.
  2. Müüt: pilatest tehakse ainult nendel suurtel masinatel. Jah, teatud tüüpi harjutusi tehakse tõesti masinatega, aga enamikku baasharjutusi tehakse matil.
  3. Müüt: pilates on nagu jooga. Mitte päris, jooga koosneb harjutuste jadast, mida ühendavad sujuvad liigutused ühest asendist teise.  Pilates sihib erinevaid lihasgruppe ja muudab keha painduvamaks, tugevdab kerelihaseid, parandab tasakaalu ja lihaskontrolli.
  4. Müüt: sa pead olema väga vormis ja painduv, et pilatest proovida. Pilates tahab järjepidevat harjutamist. Mida kauem sa seda teed, seda osavamaks sa muutud. Pilates on kõigile, nii vanadele kui noortele. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles