SOS Lasteküla: eestlaste valmisolek võõraste laste kasvatamiseks on kesine (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd/Panther Media/Scanpix

Eestis on vanemliku hoolitsuseta 3600 last ja oma vanemate kaotamise ohus ligi 7000 last. Täna algab Solaris keskuses SOS Lasteküla emadele pühendatud kuu, millega aidatakse leida vanemliku hooleta jäänud lastele sobivaid emasid.

SOS Lasteküla tegevjuhi Margus Oro sõnul elab tänase seisuga SOS Lastekülades 200 last, kelle eest hoolitseb 30 ema. Oma kodu ja ema ootel on veel 24 last. «Kuigi oleme sel suvel avamas uut lasteküla Kohtla-Järvel, ei ole see kahjuks siiski piisav, et pakkuda kõigile lastele seda, mida nad kõige enam vajavad – ema hoolt ja armastust,» tõdes Oro ning lisas, et kahjuks ei ole eestimaalaste valmisolek hakata oma vanemad kaotanud lapsi kasvatama kuigi suur. «Seda enam tahame alanud kuul Solaris keskuses toimuva heategevuskampaaniaga tunnustada neid tublisid emasid, kes on lisaks oma lastele üles kasvatanud isegi kümme või enam SOS Lasteküla last.»

«Näeme oma töös igapäevaselt, kui raske on leida tublisid naisi, kes oleks valmis jagama oma tähelepanu, armastust ja emotsionaalset tuge ka võõrastele lastele,» selgitas Kadi Sumberg, SOS Lasteküla fundraising'u juht. «Loomulikult on need lapsed oma emadele väga tänulikud ja käivad neil külas ka täiskasvanuna – sest ema jääb ju alati emaks.»

SOS Lasteküla heategevus- ja teavituskampaania jooksul on maikuus Solaris keskuses 50 annetuskasti, kutsutakse tegema püsiannetust ning 14. mail peetakse keskuses suur emadepäevapidu. «Soovime sellega tunnustada kõiki Eesti emasid – ükskõik, kas nad kasvatavad iseenda või kellegi teise lapsi. See on kõige suurem ja olulisem töö ning selle tegijaid ei tohiks ühiskondlikul tasandil mitte kuidagi kritiseerida või lahterdada, vaid lähtuda sellest, et igal lapsel on vaja ema,» lisas Kadi Sumberg.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles