Kaheksa asja, mida edukad abielupaarid rahaga ei tee

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Abielu ühendab kahe inimese elu, sealhulgas ka rahakotid. Sellest hetkest alates, kui te annate nõusoleku üksteisega elu lõpuni koos olla, puudutavad teie edaspidised rahaga seotud otsused ka teist inimest.

Oleme kirjutanud sellest, mida teha, et rahaasjad suhet kraavi ei ajaks ning jaganud soovitusi, kuidas finantsasju paremini planeerida, aga me ei ole veel rääkinud asjadest, mida ei peaks tegema. Siin on kaheksa asja, mida edukad abielupaarid rahaga ei tee.

  1. Neil ei ole erinevad eesmärgid. Kuigi teil võivad olla erinevad harjumused, kuidas te iga päev raha kulutate, siis suuremad ja pikaajalisemad eesmärgid peaksid olema ühesugused.
  2. Üks inimene ei kontrolli kunagi kõike. Vastutus peaks olema jagatud, sest üks inimene ei peaks hoolitsema selle eest, et arved oleksid makstud ja toit laual.
  3. Nad ei väldi kunagi rahast rääkimist. Abikaasad peaksid suutma üksteisega rahast vabalt rääkida. Kedagi ei tohi ideede, mõtete või plaanide tõttu naeruvääristada. Raha võib põhjustada väga palju probleeme, kui sellest ei räägita.
  4. Nad ei unusta detaile. Raha planeerimisel tuleb arvestada kõike. Kui sulle tundub, et see või teine on liiga väike kulutus, et sellest rääkida, siis see ei ole nii. Mitu väikest asja koos moodustavad juba suure osa eelarvest.
  5. Nad ei valeta kunagi oma võimaluste kohta. Alati on mõistlik kulutada pigem vähem, kui nii palju, kui sa tegelikult suudad endale võimaldada. Kas on mõistlik osta endale ülisuur maja lihtsalt sellepärast, et sul on see võimalus? Kõik, mis meil on, on ajutine. Lapsed kolivad välja, auto muutub vanaks ja nõnda edasi.
  6. Nad ei varja oma rahalist minevikku. Minevik aitab mõista otsuseid, mida langetatakse tulevikus. Kuidas toimiti rahaga lapsena? Kas raha oli kunagi probleem või ei olnud sellest lapsepõlvekodus üldse juttu? Sellest ei ole kõigil lihtne rääkida, aga see on vajalik jutuajamine.
  7. Nad ei varja oma vigu. See tähendab seda, et ei ole mõtet oma abikaasa eest varjata, kui sa oled teinud mõne emotsionaalse ostu või oled unustanud mõne arve maksmata. Sellest tuleb rääkida ja oma vigu tuleb tunnistada.
  8. Nad ei ole kunagi salatsevad. Edukad abielupaarid ei varja teineteise eest raha ja ei kasuta seda tüli käigus relvana, vahendab Business Insider.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles